Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos desallotgen les casetes d’Encarnació i el jutjat les lliura als propietaris
  • CA

Les casetes del carrer Encarnació de Gràcia ja s’han desallotjat i s’han tornat als propietaris. L’operació s’ha fet aquest matí per ordre del jutjat de primera instància número 57 de Barcelona, que ha requerit els Mossos d’Esquadra per poder executar l’ordre, ja que es preveia que membres del col·lectiu Salvem l’Alzina hi serien per intentar impedir-ho.

Un cop aconseguit el desallotjament, ara els amos estan obligats a fer obres per garantir la seguretat estructural de l’immoble, segons consta en la interlocutòria judicial que ha ordenat l’operació. Mentrestant, continua obert el procediment que ha iniciat l’Ajuntament per expropiar la finca i fer-hi habitatge social i una escola bressol, com reclama el teixit associatiu del barri.

Protesta, aquesta tarda a les set

Els activistes que més han pressionat en aquesta direcció, el grup Salvem l’Alzina –la campanya va començar per indultar un arbre icònic de la finca– respondran aquesta tarda al desallotjament amb una protesta que s’acabarà a la plaça de la Vila, on hi ha la seu del districte.

La mobilització ha començat a primera hora del matí, quan una trentena de persones s’han concentrat a la cruïlla del carrer Congost amb Manrique de Lara de Gràcia, on els antiavalots dels Mossos d’Esquadra (la brigada mòbil, coneguda com a Brimo) han establert un cordó policial per evitar l’accés. Abans, els concentrats s’havien assegut al davant d’uns dels accessos de les casetes i els Mossos els han retirat un per un.

Els veïns estaven en alerta perquè l’ordre de desallotjament, que havia estat atorgada amb data oberta, acabava demà i s’imaginaven que podia aparèixer la comitiva judicial en qualsevol moment.

Una desena de furgonetes de la Brimo han arribat a les 7:40 hores al carrer Encarnació i han escortat l’equip judicial. Un mediador ha explicat als veïns que venien per “apuntalar” una part de les casetes, i que no podien quedar-se enlloc de les cases centenàries, ni tan sols al jardí. A dins ja no hi vivia ningú, però sí que s’hi feien activitats. L’objectiu de l’operació d’avui era recuperar el control de la finca i és cosa del propietari ara posar impediments físics perquè els activistes hi tornin a entrar, si ho vol fer mentre no comencen les obres que hi ha de fer.

Veïns de Gràcia es concentren per evitar l'enderroc de les casetes d'Encarnació 13-17, el 14 de febrer. | Cedida

Veïns de Gràcia es concentren per evitar l’enderroc de les casetes d’Encarnació 13-17, el 14 de febrer. | Cedida

 

Fonts del col·lectiu Salvem l’Alzina i les casetes d’Encarnació  exigeixen que l’acord amb l’Ajuntament, que planteja fer habitatge social i una escola bressol després d’expropiar-ho, “es faci oficial ja”. La finca és enmig d’una gran polèmica, perquè el propietari podria plantejar una oposició frontal a l’expropiació i el procediment es pot allargar mesos, de manera que serà el pròxim equip de govern municipal el que haurà de completar-lo.

Més notícies
Salvem l’alzina ratifica amb l’Ajuntament l’expropiació de les casetes d’Encarnació
Notícia: Salvem l’alzina ratifica amb l’Ajuntament l’expropiació de les casetes d’Encarnació
Comparteix
Els activistes de Gràcia demanen a la propietat que retiri la denúncia contra els ocupants d'aquesta finca centenària, que podria ser desallotjada aviat
L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada
Notícia: L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada
Comparteix
El regidor del districte, Eloi Badia, ha anunciat que els propietaris del solar accedeixen a la petició veïnal, tot i que els pisos de luxe segueixen endavant
Salvem l’Alzina de Gràcia denuncia el desallotjament imminent de les casetes
Notícia: Salvem l’Alzina de Gràcia denuncia el desallotjament imminent de les casetes
Comparteix
L’entitat que ha ocupat la finca on hi ha les casetes, al carrer Encarnació, assegura que han rebut una notificació amb data oberta
Salvem l’Alzina accepta la proposta d’expropiar les casetes i passa la pilota a l’Ajuntament
Notícia: Salvem l’Alzina accepta la proposta d’expropiar les casetes i passa la pilota a l’Ajuntament
Comparteix
El govern de Colau va anunciar l'opció d'adquirir els terrenys amb la condició de fer habitatge social

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa