Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salvem l’Alzina accepta la proposta d’expropiar les casetes i passa la pilota a l’Ajuntament

Els veïns de la Vila de Gràcia tenen cada cop més a prop una solució definitiva per a les casetes centenàries del carrer Encarnació 13-17. A l’assemblea veïnal d’ahir es va arribar a un consens per acceptar l’oferta de l’Ajuntament per iniciar un procés d’expropiació. El govern del districte, arran de la troballa d’una escletxa legal per revocar la llicència de construcció cedida inicialment, va plantejar l’opció d’adquirir el terreny amb una única condició: fer habitatge públic. 

Fonts municipals expliquen que la situació ha canviat molt recentment i que, un cop aprovada la idea de l’expropiació per part dels veïns, aquesta es troba en un punt inicial. El regidor del districte, Eloi Badia, quan va anunciar l’opció d’adquisició no va tancar la porta a la presència d’algun equipament públic, tal com demanen des de Salvem l’Alzina i les casetes d’Encarnació, però va situar com a condició sine qua non la construcció de pisos socials. El col·lectiu popular, en aquest sentit, reclama que l’habitatge protegit sigui de lloguer i que asseguri “la titularitat, gestió i provisió 100% públiques” de tot el conjunt. 

A més, el grup veïnal puntualitza que cal un equipament públic i que el futur jardí hauria de quedar obert als veïns. L’avenç de tots aquests punts hauran de ser decidits amb la presència dels veïns durant tot el projecte i a través de “processos participatius oberts i inclusius”, demanen.

Per suposat, se situa també com a prioritat la preservació del “patrimoni natural i arquitectònic de l’espai i la ubicació”. Uns punts que acabarien de consolidar-se amb la catalogació definitiva de l’alzina bicentenària i la revocació de la llicència que alteri el seu entorn. Els tràmits per catalogar l’arbre ja estan iniciats i es preveu tenir-los certificats entre febrer i març, segons informen fonts del govern.

Des del col·lectiu Salvem l’Alzina i les casetes d’Encarnació s’ha decidit donar el vistiplau a l’expropiació municipal “per fer front a l’operació especulativa de la propietat”, han concretat en un comunicat. Els propietaris, Encarnació Investment S.L., volien enderrocar les casetes i projectar 28 habitatges. Ara, després que els veïns trobessin base legal per exigir que es mantingui la façana dels casalots centenaris, el futur de la parcel·la queda menys clar. 

Més notícies

Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries

Notícia: Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries
Comparteix
L'Ajuntament manté que no pot expropiar els terrenys però els veïns ja fan plans per buscar-los una utilitat veïnal
Notícia: Salvada l’alzina, els veïns de Gràcia es preparen per blindar les casetes centenàries - Mobile

L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada

Notícia: L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada
Comparteix
El regidor del districte, Eloi Badia, ha anunciat que els propietaris del solar accedeixen a la petició veïnal, tot i que els pisos de luxe segueixen endavant
Notícia: L’alzina bicentenària de Gràcia, amnistiada - Mobile

Els veïns exigeixen l’expropiació de les casetes d’Encarnació

Notícia: Els veïns exigeixen l’expropiació de les casetes d’Encarnació
Comparteix
L'assemblea de la plataforma Salvem l'Alzina i les casetes d'Encarnació va descartar les dues ofertes que se li van proposar la setmana passada
Notícia: Els veïns exigeixen l’expropiació de les casetes d’Encarnació - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa