Els veïns alerten d’unes obres inesperades a les Casetes d’Encarnació

L'Ajuntament informa que l'operari havia estat contractat per la propietat per fer "un enderroc parcial d'un mur" i poder fer neteja pròximament

Els veïns de les casetes centenàries del carrer Encarnació s’han trobat amb una agra sorpresa aquesta tarda. Sense previ avís, han descobert un operari amb una maça colpejant un dels murs de les finques icòniques on es va aturar un projecte d’habitatges i places de pàrquing. Davant la incertesa, alguns dels implicats en la plataforma Salvem l’Alzina i les Casetes d’Encarnació s’han presentat directament davant de les finques i han activat, a corre-cuita, el contacte amb els responsables polítics del districte de Gràcia. Ràpidament, s’hi ha presentat el portaveu del grup municipal de Barcelona En Comú i conseller d’Urbanisme a Gràcia, Jordi Farriol, juntament amb altres representants del districte i la Guàrdia Urbana. 

Finalment, fonts municipals han informat al TOT Barcelona que l’home havia estat contractat per la propietat i que ha fet “un enderroc parcial d’un mur exterior perquè és puguin fer les tasques de neteja de l’espai els propers dies”. 

L'operari treballant a les Casetes d'Encarnació / Salvem l'Alzina

L’operari treballant a les Casetes d’Encarnació / Salvem l’Alzina 

Aquest diari s’ha posat en contacte amb la companyia familiar però l’empresa ha evitat donar cap resposta. Així i tot, fonts municipals han indicat que no hi haurà cap enderroc més enllà del forat que s’ha fet a una paret. Alhora, però, han apuntat que les tasques de neteja que preveu fer la propietat poden anar acompanyades, també, d’altres visites per fer valoracions de l’espai. 

Els representants de Salvem l’Alzina i les Casetes d’Encarnació, encara i així, no entenen com s’han produït aquests inicis d’obra quan encara hi havia “un precintament judicial que assegurava que no hi entrés ningú”. L’últim permís d’entrada que s’havia notificat als veïns va ser quan es va l’apuntalament d’una part de les finques. Des de llavors, l’espai havia quedat tancat a tothom.

Aquesta situació ha suposat un sotrac pel col·lectiu veïnal i han decidit respondre-hi fent una assemblea extraordinària aquest mateix vespre. A més, també convoquen una crida a fer acte de presència demà al voltant de les casetes des del matí

Nou comentari