Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau estudia sancionar els propietaris de les casetes d’Encarnació per l’ensorrament d’un mur
  • CA

Una part del mur de les casetes d’Encarnació es va ensorrar ahir al vespre. La major part de la runa va caure cap a l’interior de la finca però una petita part va cedir cap al carrer. Des de llavors, els Bombers de Barcelona hi han estat treballant per assegurar la zona. Tot apunta que l’origen de la destrossa ha estat un nyap generat per la propietat, que va contractar un operari perquè fes un forat amb una maça a una paret un dia abans. Fonts del districte de Gràcia, després d’analitzar la situació, han confirmat que l’ensorrament no estava planejat sinó que deriva d’una negligència. Per això, el govern d’Ada Colau obrirà un expedient informatiu i estudiarà la possibilitat de sancionar-los.

De moment, però, el que poden garantir des de l’Ajuntament és que les tasques de la propietat queden aturades i, a més, se’ls demanarà que refacin la caiguda de la part superior del pàrquing de les casetes, al número 13 del carrer Encarnació. El que se sabia fins el moment és que la família propietària, recollida en l’empresa Encarnación Invest SL, havia enviat un operari perquè fes un enderroc parcial d’un mur. L’objectiu era facilitar que es poguessin “fer les tasques de neteja de l’espai els propers dies”, van informar fonts municipals a aquest diari.

L'operari treballant a les Casetes d'Encarnació / Salvem l'Alzina

L’operari treballant a les Casetes d’Encarnació / Salvem l’Alzina

Ara, però, la raó dels veïns, que van posar el crit al cel, ha quedat confirmada. L’obra es va fer de manera sobtada, posant en perill una part de l’estructura. “Es va fer el forat sense apuntalar les bigues”, lamenten des de la plataforma veïnal Salvem l’Alzina i les Casetes d’Encarnació.

Durant tot el matí d’aquest divendres, diferents serveis del districte de Gràcia i de la propietat estan fent revisions a les finques. Quan acabi l’anàlisi es podrà tenir, també, una avaluació de danys definitiva. 

De moment, els veïns es fan creus que la desgràcia no fos més gran. Precisament ahir al matí, després del nyap de l’obra però abans del despreniment, ells havien estat en el punt afectat. En una imatge d’aquell moment, revisada a posteriori, es pot apreciar l’escletxa que acabaria causant la destrossa.

Veïns reunits sota el mur que finalment ha cedit, on ja es podia veure una escletxa / Salvem l'Alzina

Veïns reunits sota el mur que finalment ha cedit, on ja es podia veure una escletxa / Salvem l’Alzina

Tanmateix, celebren que per les hores en què es va produir la caiguda del mur, a la nit, no s’hagi hagut de lamentar cap persona ferida. És un punt especialment sensible perquè, a pocs metres, hi ha un centre escolar. En definitiva, els veïns reclamen a l’Ajuntament que prengui mesures contundents perquè això ha estat una “irresponsabilitat terrible”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa