Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament guarda 8,8 milions per expropiar les casetes d’Encarnació
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona es guarda 8,8 milions d’euros del pressupost 2020 per expropiar les casetes d’Encarnació. Després de diversos capítols de conflicte a tres bandes entre els propietaris dels edificis històrics, el consistori i els veïns, el govern municipal ha reservat gairebé 9 milions d’euros per invertir-los a Gràcia. Amb aquests diners, detallen fonts municipals, pretenen expropiar les casetes d’Encarnació per salvar-les. 

Els 8,8 milions d’euros es destinaran per a l’expropiació i, “com a mínim”, l’escola bressol que aniria al terreny. Juntament amb aquesta escola, el terreny tindria un espai verd i habitatge públic. ERC ha fet pública aquest dimecres la reserva pressupostària, que ha detectat en el marc de les negociacions per l’aprovació dels comptes. Ha posat de relleu, però, que suposa el 90% de la inversió que gestionarien directament els districtes i ha avançat que demanarà explicacions a l’executiu per aquesta concentració pressupostària en un únic projecte. 

Gràcies a la pressió dels veïns l’Ajuntament es va avenir a salvar les casetes. Aquesta fita va arribar després que s’amnistiés l’alzina bicentenària​ que hi ha a les casetes. En aquests moments l’expropiació es vol evitar mitjançant una negociació amb els propietaris de les casetes històriques.

De tota manera, el consistori utilitzaria part d’aquests 9 milions d’euros per a l’expropiació. En qualsevol cas, matisen fonts municipals, el cost de l’expropiació no serà de 8,8 milions. Així, els diners que no s’emprin en aquest sentit es destinaran a inversions al districte de Gràcia.

Més notícies
Aprovada una nova suspensió de llicències d’obres a Gràcia
Notícia: Aprovada una nova suspensió de llicències d’obres a Gràcia
Comparteix
L’Ajuntament elaborarà un nou pla urbanístic per les diferents zones afectades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa