La consolidació de les terrasses ampliades a la calçada durant la pandèmia ha sigut motiu de debat aferrissat a Barcelona al llarg dels últims mesos. Després de la discussió sobre si calia que unes 1.500 terrasses que s’han ampliat a la calçada passin a ser permanents, sorgeix ara el malestar dels hostelers que estan topant amb entrebancs per regularitzar les cadires i les taules extra que van instal·lar com a compensació als mesos de tancaments forçats per la crisi sanitària.

Com ha informat el TOT Barcelona, l’Ajuntament fa pagar entre 2.000 i 2.500 euros per taula als propietaris dels establiments per adquirir les plataformes homologades perquè la terrassa ocupi un tram de calçada i restar espai a l’aparcament de vehicles. Molts bars i restaurants de barri es troben amb dificultats per fer front a la despesa i troben que no poden rendibilitzar-la ràpidament amb els guanys que obtinguin al negoci, ha advertit el Gremi de Restauració de Barcelona.

4,5 milions en subvencions

Davant del malestar pel cost elevat que es reclama, la reacció de l’Ajuntament ha sigut dotar una línia de subvencions de 4,5 milions d’euros per ajudar els negocis a finançar la compra de les plataformes. L’Ajuntament apunta que pretèn d’aquesta forma ajudar els restauradors a adquirir l’estructura necessària per mantenir els vetlladors a la calçada, en especial els que acreditin menys ingressos.

Els ajuts econòmics es concedeixen per ordre de presentació, si bé el Gremi de Restauració i l’Ajuntament de Barcelona sostenen que la partida s’ha ideat de tal forma que es preveu que cap hosteler que la reclami se’n quedi sense. La quantitat que es transfereixi varia en funció del nombre de taules que s’autoritzi instal·lar a la calçada: el pagament serà de 3.300 euros si es disposa de dues taules; de 4.900 en cas de ser-ne quatre; de 5.900 de ser-ne cinc, i de 6.900 si en són sis o més.

Per tot plegat, us preguntem si creieu que és necessari que els bars i els restaurants de Barcelona rebin ajuts amb fons públics per adquirir la infraestructura exigida per l’Ajuntament per consolidar la terrassa ampliada durant la pandèmia.

QuizWiz

Compensacions a les terrasses per la pandèmia

Propietaris d’establiments consultats pel TOT Barcelona consideren que és just que rebin un ajut finançat amb fons públics per consolidar la terrassa a la calçada, una mesura que en principi es va anunciar com a provisional després dels mesos més durs de la pandèmia per compensar l’hosteleria per la davallada del negoci. La patronal de l’oci nocturn FECASARM ha reclamat encara més mesures per rescabalar els locals. En aquest sentit, ha proposat que l’Ajuntament autoritzi una pròrroga de l’horari de les terrasses durant l’estiu de 2022 i el de 2023 per recuperar-se de les pèrdues de la pandèmia.

En canvi, altres veus han qüestionat que la mesura provisional per donar suport a bars i restaurants després de mesos de tancaments passi a normalitzar-se. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) ha sigut crítica amb la decisió del govern de l’alcaldessa Ada Colau de modificar l’ordenança de terrasses per fer permanent l’ampliació de les terrasses. Els comuns es van aliar amb el PSC i Valents al ple del desembre passat per retocar la norma.

Oposició a l’ampliació de les terrasses

ERC es va oposar a l’ampliació de les terrasses sine die. Els republicans van adduir que generava risc d’encarir els preus dels locals i que atiava l’amenaça de la gentrificació. També van reclamar més inspeccions per detectar si es complien o no les llicències pel que fa a elements instal·lats i sorolls, una queixa freqüent en zones amb gran acumulació de terrasses.

Més notícies
Ampliació de la terrassa d'un bar al carrer Santaló / Jordi Play

La regularització de terrasses topa amb costos i denegacions

Notícia: La regularització de terrasses topa amb costos i denegacions
Comparteix
Els restauradors han de pagar entre 2.000 i 2.500 euros per taula per consolidar l’ampliació provisional
Notícia: La regularització de terrasses topa amb costos i denegacions - Mobile
Terrasses a Gràcia i Eixample / Foto: Jordi Play

FECASARM demana dos estius de terrasses nocturnes a Barcelona

Notícia: FECASARM demana dos estius de terrasses nocturnes a Barcelona
Comparteix
La patronal de l'oci demana a l'Ajuntament horaris més amplis per compensar les pèrdues durant la pandèmia
Notícia: FECASARM demana dos estius de terrasses nocturnes a Barcelona - Mobile
L'Hospital del Mar començarà les obres d'ampliació aquest mes de juny ACN

L’ampliació de l’Hospital del Mar serà una realitat el 2024

Notícia: L’ampliació de l’Hospital del Mar serà una realitat el 2024
Comparteix
Les obres començaran al juny i es mantindrà l'activitat assistencial. Encara faltarà una tercera fase per culminar tot el projecte
Notícia: L’ampliació de l’Hospital del Mar serà una realitat el 2024 - Mobile
Una llibretera tracta de tapar amb plàstics els llibres que té desplegats a una paradeta del passeig de Gràcia de Barcelona durant el Sant Jordi de 2022, mentre cau una forta pedregada / Edgar Sapiña Manchado

La pluja xopa el primer Sant Jordi postpandèmia: “Tenim pèrdues del 15%”

Notícia: La pluja xopa el primer Sant Jordi postpandèmia: “Tenim pèrdues del 15%”
Comparteix
Desenes de llibreries han tingut pèrdues de centenars d'exemplars per culpa d'una forta pedregada
Notícia: La pluja xopa el primer Sant Jordi postpandèmia: “Tenim pèrdues del 15%” - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joan a abril 27, 2022 | 13:27
    joan abril 27, 2022 | 13:27
    Les subvencions formen part del preu que la comuna Ada Colau paga per realitzar el seu somni de destrossar la circulació a la ciutat, com els bots, els new jersey, les pintures ....

Nou comentari

Comparteix