Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB posa el crit al cel perquè es consolidi l’ampliació de terrasses
  • CA

“Avui s’ha escrit una pàgina molt lamentable de la història de la nostra ciutat”, expressa la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. La contundència ve al cas perquè el plenari de l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres la modificació de l’ordenança de terrasses, que permet fer permanent l’ampliació de terrasses que s’havia anunciat provisional per contribuir a recuperar el negoci de bars i restaurants després de mesos de tancaments per la Covid i que, amb el canvi, permet que es mantinguin unes 1.500 terrasses que han passat a ocupar trams de calçada.

L’organització que agrupa el moviment veïnal retreu que el canvi –aprovat amb el vots de comuns, PSC i Barcelona pel Canvi– s’ha acordat “per la porta del darrere”. La FAVB ha afirmat que la mesura beneficia l’hosteleria però sosté que, a la llarga, perjudicarà el veïnat, perquè perd espai públic i “veurà créixer el nombre de conflictes davant de casa seva”, assegura.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha indicat que el canvi permetrà consolidar l’espai en calçada guanyat per les terrasses de bars i restaurants que els ha ajudat a no abaixar la persiana. També ha destacat que la regulació donarà seguretat jurídica i facilitarà tirar endavant amb la retirada dels blocs de formigó el 2022, que seran substituïts per plataformes homologades.

“Pressió” del Gremi de Restauració

Davant d’això, la FAVB denuncia que la pressió del Gremi de Restauració ha fet que finalment s’introduïssin “modificacions substancials” al text “fora del termini que garanteix el dret de participació”. Per això considera “absolutament fals” que el nou text no canviï l’ordenança anterior, i, ben al contrari, opina que “obre la porta de bat a bat” a poder instal·lar terrasses en calçada “allà on no tenia sentit que hi fossin” i “sense establir-hi cap límit”.

La FAVB calcula que el canvi comportarà que augmentin les 25.000 taules del 2019, “que ja eren moltes”, i opina que “a una situació extraordinària s’hauria de continuar responent amb mesures extraordinàries”, en lloc de consolidar-les com a permanents amb una modificació de l’Ordenança “que és un nyap”.

Finalment, i després de criticar “la manca absoluta de respecte del dret a la participació”, la FAVB lamenta que “un cop més, el rendiment econòmic” ha passat “per sobre de drets, en aquest cas del dret a la igualtat”. Així, opina que “un cop superada la pandèmia, i superades les possibles pèrdues”, el sector de la restauració “gaudirà d’una posició privilegiada per guanyar molts diners a compte de la salut de molts veïns i veïnes, mercantilitzant cada vegada més l’espai públic”.

Més notícies
Una imatge d'arxiu de l'anterior edició de Natura Encesa | Letsgo
El polèmic espectacle de llum de Pedralbes no té permís de la Generalitat
Notícia: El polèmic espectacle de llum de Pedralbes no té permís de la Generalitat
Comparteix
El Departament de Cultura comunica a la FAVB que no rebut sol·licitud d'autorització de l'Ajuntament, tot i ser preceptiva
Els blocs de formigó han servit per ampliar terrasses durant la pandèmia / Europa Press
Retiren de la calçada els blocs de formigó de vuit terrasses de l’Eixample
Notícia: Retiren de la calçada els blocs de formigó de vuit terrasses de l’Eixample
Comparteix
L'Ajuntament suprimeix les ampliacions que va concedir a locals d'hosteleria al comprovar que no en feien ús

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Daddy Dandy a desembre 24, 2021 | 10:43
    Daddy Dandy desembre 24, 2021 | 10:43
    La FVB aigualint la festa com sempre. Quin avorriment…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa