Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida del gremi de Restauració per aconseguir una altra rebaixa de la taxa de terrasses
  • CA

El gremi de Restauració de Barcelona ha demanat una nova reducció de la taxa de terrasses de manera proporcional a la limitació horària que s’ha aplicat al sector per les restriccions contra la Covid-19, que suposaria una rebaixa del 60% entre gener i abril i se sumaria a la del 75% aplicable durant tot l’any.

L’entitat ha explicat en un comunicat que la comissió d’Economia debatrà aquest dimecres a la tarda tres precs de PP, Barcelona pel Canvi i ERC en el mateix sentit després que a principis de mes el Gremi instés oficialment la Generalitat a aplicar aquesta reducció. El gremi ha exposat que, tal com estipula l’ordenança de terrasses, el seu horari de funcionament és de 16 o 17 hores al dia i que entre gener i abril el servei només s’ha pogut dur a terme 4, 6 o 9 hores a el dia, depenent de les mesures dictades per la Generalitat en cada moment.

A més, demanen revisar integralment la taxa de terrasses de cara a al 2022, una qüestió sobre la qual el director del Gremi, Roger Pallarols, ha dit que hi ha un consens ampli. Així doncs, ha demanat abordar-ho de forma immediata perquè els restauradors sàpiguen quin escenari tributari es trobaran el proper any.

“La pandèmia no ha fet més que desacreditar una pujada que, fins i tot en un context de bonança, era salvatge. Ho hem d’afrontar de forma immediata, ja que els restauradors necessiten saber com més aviat amb quin escenari tributari es trobaran el proper any”, ha reclamat.

Finalment, ha recordat que ja s’està treballant amb les ampliacions de les terrasses un cop el govern municipal ha anunciat que es convertiran en definitives i des del Gremi confirmen que les negociacions estan en marxa: “Ara s’ha de fer el mateix amb la taxa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PEPE a maig 19, 2021 | 19:17
    PEPE maig 19, 2021 | 19:17
    i també rebaixaran els preus que cobren a les terrasses!! lladres.....un tallat 2,15€!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa