Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC colla Colau perquè posi límit a l’ampliació de terrasses
  • CA

ERC s’oposa a fer permanent l’ampliació de terrasses acordada per compensar els hostelers per l’enfonsament dels negocis arran de les restriccions de la Covid. El principal grup de l’oposició ha anunciat aquest matí que no farà costat a la modificació de l’ordenança de terrasses que el govern de comuns i socialistes pensa dur aquesta setmana a la comissió d’Economia. Encara més, el portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha instat els comuns a retirar el canvi de la normativa, que ha calculat que suposaria “consolidar 1.400 terrasses” ara provisionals a la ciutat.

De no fer marxar enrere, Coronas ha advertit a les files de l’alcaldessa Ada Colau que ERC votarà en contra i haurà d’aliniar-se amb “els grups de la dreta” per tirar endavant una proposta que creu que suposa “liberalitzar encara més l’activitat a l’espai públic de la ciutat”. “No és convenient ni necessari”, ha sostingut el portaveu d’ERC, que ha jutjat que la proposició implica un “gir de guió de 180 graus” respecte el posicionament que els comuns acostumaven a expressar sobre les terrasses. “Ja sabem quin és el model de ciutat del PSC i de Jaume Collboni. Tenim clar que el model de barra lliure no és el nostre i pensàvem que tampoc ho era dels comuns”, ha pressionat Coronas. Junts també s’ha desmarcat de la suggerència de fer permanent l’ampliació de les terrasses.

El regidor d’ERC ha dit que no entèn “la pressa de modificar l’ordenança ara, quan encara som en un moment d’excepcionalitat i d’un cert caos”. Coronas ha considerat que “no és oportú deixar de forma estructural el que s’ha fet de forma excepcional” per fer revifar els negocis després de la cadena de tancaments i restriccions a l’hosteleria per frenar l’expansió de la pandèmia des de març de 2020. ERC ha enfatitzat que, a més, hi ha locals a diferents districtes que tenen més taules i cadires instal·lades que les que la llicència els permet o que actuen com a bars sense sonorització i alterant el descans dels veïns.

“El primer que cal és posar ordre”, ha opinat Coronas, que ha reclamat inspeccions d’elements instal·lats, horaris i sorolls i fer complir l’ordenança per negar la renovació als negocis que incompleixin el permís que disposen. Alhora, ha jutjat que afermar l’ampliació de terrasses pot encarir els preus dels locals i que “negocis de tota la vida hagin de marxar i que acabin actuant uns pocs operadors”.

Ha afegit que la proposta de modificació de la normativa municipal suposa “trencar el consens al voltant de les terrasses a què va costar tant arribar el 2018”. “Ens porten una proposta de modificació sense haver fet els processos de participació necessaris, sense convocar la comissió tècnica de terrasses i sense diàleg”, ha retret Coronas, que també ha deixat caure que el pacte amb els comuns per aprovar alhora els pressupostos a l’Ajuntament i la Generalitat no inclou ratificar també les ordenances fiscals del Consistori, també en procés de negociació.

Pla de xoc per l’infrahabitatge

A banda, ERC també presentarà una proposició a la comissió de Drets Socials per pregar que l’Ajuntament elabori un pla de xoc contra l’infrahabitatge a Barcelona, després de la recent tragèdia de la plaça de Tetuan, on una parella i els seus dos fills van morir en l’incendi d’una antiga sucursal bancària que ocupaven. La regidora republicana Eva Baró ha destacat que és la quarta vegada en els darrers anys que la formació fa un plantejament en aquest sentit.

“Cal treballar amb més prioritat l’infrahabitatge”, ha defensat Baró, que ha recalcat que el partit no pretén “buscar culpables” en l’incident mortal de Tetuan. “És un problema greu i creixent amb la crisi de la Covid, amb impacte socioeconòmic, laboral i una precarització extrema. Seguirem insistint, perquè és important abordar-ho, quantificar l’abast real i desplegar un pla de xoc que ho pugui solucionar, paliar o posar-hi fil a l’agulla”, ha comentat.

Més notícies
Una restauradora retoca una de les pintures murals del Pati de les Papallones, a la Pedrera / Marga Cruz
La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes
: La Pedrera reobre el tresor pictòric recuperat de les seves entranyes
Comparteix
Després de nou mesos de restauració, es recobra l'esplendor dels murals del Pati de les Papallones, que enlluernaven l'interior de l'edifici de Gaudí
Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana, patrullant a la Rambla / GUB
Rescatats tres gossos famèlics i abandonats en un pis del Gòtic
Notícia: Rescatats tres gossos famèlics i abandonats en un pis del Gòtic
Comparteix
La Guàrdia Urbana, que no va localitzar la propietària, va trobar els animals sols i sense menjar ni beguda

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Picapedrer a desembre 13, 2021 | 22:50
    Picapedrer desembre 13, 2021 | 22:50
    Les “esquerres” sempre tan de la gresca i la xerinola. Qui ho havia de dir que els agradaria collar i collar i collar i collar… seguiu votant misèria i misèria de les “esquerres” trobareu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa