Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La família morta a Tetuan era víctima d’una màfia romanesa
  • CA

La família que va morir aquest dimarts en un incendi en un local de la plaça Tetuan havia hagut de pagar 700 eurus a una màfia romanesa per poder-se instal·lar al local. Recordem que vivien en una antiga entitat bancària, en condicions que no eren dignes d’un habitatge.

Segons detalla La Vanguardia , abans d’arribar a Tetuan, el setembre del 2020, van passar per una situació semblant a Badalona, i també a La Mina, on van haver de pagar mil euros a un clan per poder viure en un pis ocupat. Tot això amb uns ingressos d’uns 50 euros diaris que el pare de la família aconseguia recollint ferralla per la ciutat.

Però el pagament d’aquests diners tampoc no els donava dret a estar sols. Els veïns del local de la plaça Tetuan on van morir les quatre persones asseguren que els conflictes habituals que denunciaven estaven protagonitzats per resta de persones que vivien l’espai. Vivien al soterrani, mentre que la família habitava a la planta baixa.

Situació denunciada pels treballadors socials

“Hi ha més famílies amb menors d’edat en la mateixa situació”. És l’avís que els treballadors socials de l’Ajuntament de Barcelona que atenen famílies que viuen en assentaments i infrahabitatges han difós a les xarxes socials aquest dimecres, després de la tragèdia succeïda aquest dimarts en una antiga oficina bancària ocupada, on una parella i els seus dos fills de curta edat van morir en una incendi que s’investiga. Els empleats recorden que havien prestat servei a la família a qui el foc ha llevat la vida aquesta setmana.

Els Bombers de Barcelona van rebre un avís a primera hora del matí perquè un veí havia vist sortir fum d’una antiga oficina bancària ocupada al número 20 de la plaça Tetuan. Quan els serveis d’emergència van arribar al lloc dels fets, van trobar quatre persones inconscients –els pares i els dos fills– per inhalació de fum. Els van intentar reanimar, però era massa tard. També van trobar quatre persones atrapades en un pati interior que van haver de ser traslladades a l’hospital, tot i que estan fora de perill.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi González a desembre 03, 2021 | 10:02
    Jordi González desembre 03, 2021 | 10:02
    Les nostres administracions - febles i "buenistes" - són les responsables directes de l'existèncie de màfies. Sense okupes això no passaria. I patim okupes perquè les administracions no respecten la Constitució que ens garanteix el dret absolut a la propietat. La permisivitat és sempre fons de delinqüència i un estímul per a l'auge de l'extrema dreta. Volem governants forts, amb caràcter i personalitat, que no tinguin por de fer la seva feina. I en aquest cas que facin fora des del minut ú als invasors d'immobles i els entreguin a la justícia com criminals que són.
  2. Icona del comentari de: Carmen a desembre 03, 2021 | 14:42
    Carmen desembre 03, 2021 | 14:42
    y como se soluciona el problema de fondo? los niños que han muerto no eran criminales, ni invasores, son producto y victima de una sociedad confundida, ciega, sorda y muda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa