Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rescatats tres gossos famèlics i abandonats en un pis del Gòtic
  • CA

La Guàrdia Urbana va rescatar aquest dijous tres gossos que es trobaven en condicions deplorables, famèlics i sense cap mena de cura en un pis deshabitat del barri Gòtic, a Barcelona. Segons ha explicat el cos en un missatge a Twitter, les patrulles que s’hi van desplaçar van localitzar els animals “en estat d’abandonament”.

Els gossos malvivien a l’habitatge “sense menjar ni beguda i havent de fer les necessitats a casa”, afegeix la Guàrdia Urbana. Els agents no van aconseguir localitzar la propietària quan van irrompre al domicili.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana comenta que els veïns de l’immoble on van salvar els animals d’una problable mort per inanició els van fer saber que la responsable de tenir cura dels animals no s’ha deixat veure des de fa dies al pis ni tampoc al barri. La policia no va aconseguir contactar amb la dona aquest dijous.

El rescat dels tres gossos al pis del Gòtic no és el primer cop en què la Guàrdia Urbana topa amb un flagrant episodi de maltractament animal aquest any. A principis de febrer passat, la policia local de Barcelona va intervenir per alliberar una gossa que també patia unes condicions pèssimes en un domicili del districte de Gràcia.

En aquell cas, la femella malvivia en una terrassa envoltada d’excrements i mostrava diverses ferides a la pell, fruit de la manca d’higiene. El propietari sí que va ser localitzat i denunciat en aquella intervenció. A l’agost es va produir una infracció similar, quan la Guàrdia Urbana va salvar un cadell que mostrava símptomes de malnutrició i de estar desatès en un pis del Poble-Sec. De nou, es va aixecar acta contra el propietari.

On més cries de gos i de gat suposadament maltractats es van localitzar va ser en l’operació més recent, a l’octubre, a Sant Andreu. Aleshores, els agents van confiscar 14 cadells -sis de gat i vuit de gos- en una botiga. A l’establiment es van detectar infraccions molt greus; entre d’altres, els animals estaven tancats en gàbies reduïdes, sense gaire espai per moure’s. El departament de Protecció Animal de l’Ajuntament de Barcelona va obrir un expedient sancionador.

Més notícies
Com celebrar un Nadal vegetarià
Com celebrar un Nadal vegetarià
Notícia: Com celebrar un Nadal vegetarià
Comparteix
Aquestes són les alternatives per celebrar els àpats de finals d'any sense carn ni peix
Creix la percepció d'inseguertat de les noies joves a la ciutat PIXABAY
Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista
Notícia: Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista
Comparteix
Busquen anar acompanyades quan es fa fosc i al metro, i creuen que el perill és latent en una ciutat tan gran

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa