Nadal és època d’àpats familiars copiosos. Més enllà de les converses anuals reiteratives i dels comentaris incòmodes d’aquell tiet llunyà, a poc a poc es va diversificant la gastronomia que veiem a la cuina catalana per aquestes dates. Cada cop són més els que segueixen alguna dieta diferent de l’habitual, ja sigui degut a algun tipus d’intolerància o per decisió pròpia. Aquí t’expliquem com celebrar un Nadal 100% vegetarià:

Entrants

Probablement, la part més fàcil per aconseguir aquest objectiu que a la taula no hi hagi cap aliment que contingui ni carn ni peix. És fàcil aconseguir fer un aperitiu divers, barrejant dolç i salat i, a més, que agradi a tothom. Per això pots comptar amb pa torrat i diferents tipus melmelades, com la de figues i formatge blau, de ceba, de castanyes, de fruits vermells… A més, les pots acompanyar amb una taula de formatges variats, patates fregides i olives -sobretot, sense anxova-.

Primer plat

No és cap secret que la sopa de galets porti un brou fet amb diferents tipus de carns. Ara bé, res és impossible i es pot fer una sopa de galets totalment vegetariana, sense rastre de cap animal. Per això, simplement cal substituir el brou i fer-lo només de verdures. L’opció fàcil és fer servir una pastilla de verdures concentrades. Ara bé, si volem fer bé les coses, es pot fer servir una olla gran i posar a bullir a foc lent una mica de porro, pastanaga, ceba, nap, api, all, farigola, romaní, un raig d’oli i sal. Després d’unes hores, només cal separar les verdures del líquid, fent servir un colador, per obtenir la sopa que servirà per coure els galets, que no contenen carn.

Segon plat

Segurament, la part més difícil del menú. De totes maneres, es pot fer una cassola que agradarà a tots els paladars. Per això es pot cuinar un sofregit a base de tomàquet, all, ceba i pebre, que servirà per donar gust als filets de seitan o algun altre tipus de carn vegetal, com Heura. Tot ben mesclat i directe cap al forn.

Postres

De nou, part fàcil del menú. Neules i torrons. Sobretot, res de polvorons, que porten greix de vaca o porc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa