El departament de Protecció Animal de l’Ajuntament de Barcelona ha rescatat 14 cadells, sis de gat i vuit de gos, que malvivien en una botiga d’animals del carrer Garcilaso, al barri de la Sagrera (Sant Andreu), després de detectar irregularitats molt greus a l’establiment. Segons ha explicat el consistori, molts dels animals feia més de sis mesos que estaven a la botiga, quan el màxim que permet l’ordenança municipal són tres setmanes.

A més, la zona de venda no complia amb cap dels requeriments que estableix la normativa. Els animals no tenien suficient espai per moure’s i esbargir-se i la botiga estava tant “plena de productes de complements d’animals a la venda que fa impracticable el moviment de les persones a l’interior”, expliquen des de l’Ajuntament. Els amos de la botiga també enviaven els animals a altres locals de l’àrea metropolitana i, si no eren venuts, els tornaven a recuperar sense deixar rastre documental per evitar sancions.

Protecció d’Animals ha decidit obrir un expedient sancionador per les “greus infraccions” detectades i traslladarà tota la documentació a la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, ja que a més de la falta de registre dels moviments dels animals entre botigues també s’han trobat proves d’irregularitats fiscals. La mateixa botiga ja va ser objecte d’una altra inspecció el 2018 que va acabar amb el comís de 10 cadells de gos i un de gat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa