Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un regidor de Colau celebra que la Boqueria esquivi l’obertura en diumenge
  • CA

L’aclaparadora oposició dels paradistes de la Boqueria a adherir-se a l’autorització de l’Ajuntament de Barcelona per obrir també els diumenges en zones turístiques mereix l’aplaudiment d’un regidor de l’alcaldessa Ada Colau. El responsable de Ciutat Vella al govern municipal, Jordi Rabassa, ha lloat que el 80% dels negocis del mercat de la Rambla es neguin a aixecar la persiana també en dies festius de maig a setembre. No obstant, la normativa que ho permet va comptar amb suport dels comuns quan es va acordar el febrer passat amb patronals i sindicats, si bé el tinent d’alcalde socialista Jaume Collboni va ser qui més en va treure pit.

“Celebro que la Boqueria hagi decidit no obrir els diumenges”, ha expressat Rabassa en un comentari a xarxes socials aquest divendres. El regidor dels comuns ha desitjat que la decisió presa per gran part dels comerciants de la Boqueria es converteixi en “una aposta per la proximitat”.

Alhora, Rabassa ha confiat que el veto dels negocis del mercat a sumar-se a l’obertura comercial dels diumenges contribueixi a la “cerca del client local”. També espera que comporti “implicació amb la vida comunitària del barri”.

I és que el principal objectiu de l’obertura comercial pactada és incrementar la despesa que fan els turistes, la majoria dels quals són a la ciutat ben pocs dies. El gest del mercat, sovint criticat per oferir part del producte en formats per als visitants, té un simbolisme important.

Així mateix, Rabassa ha recordat que no tots els paradistes de la Boqueria s’han mostrat en contra d’obrir els dies festius durant la temporada d’estiu. “Hi ha molts paradistes compromesos, però han de ser tots”, ha defensat el regidor.

Crítiques dels treballadors

L’aplicació de la liberalització horària en botigues dels punts turístics de Barcelona ha rebut algunes crítiques. Treballadors de grans cadenes com Inditex, HM, El Corte Inglés i Apple s’han manifestat en les últimes setmanes al centre de Barcelona i han instat a Colau a derogar l’acord.

Asseguren que, en alguns casos, es veuen obligats a treballar en dies festius, malgrat que el compromís establia que seria en tot cas voluntari. UGT -que va rubricar el pacte- i ERC -oposada a la mesura- han reclamat aquesta setmana que l’Ajuntament vetlli per evitar que les empreses cometin abusos.

UGT ha assenyalat vuit grans companyies per no complir totes les clàusules laborals de l’acord, que inclou també la contractació de nou personal per obrir els diumenges. El sindicat apunta a Uniqlo, Foot Locker, Adidas, Massimo Dutti, Zara, Celio, Fnac i Eroski. 

Beligerant amb la turistificació

Rabassa és un dels regidors més beligerants contra la turistificació i el retorn massiu de visitants a alguns carrers i places de la Barcelona històrica. El regidor ha anunciat aquesta setmana mesures per limitar els grups de turistes per tractar d’evitar les saturacions al centre de la ciutat, que s’han reviscut les últimes setmanes i a mesura que la pandèmia ha anat remetent.

També s’ha pronunciat a favor de restringir el nombre de creuers que atraquen al port. Rabassa ha opinat que no generen turisme de qualitat ni prou llocs de feina estables. Colau ha obert el debat sobre la limitació d’embarcacions turístiques. Per ara, la Generalitat ha acceptat crear una taula de diàleg amb el consistori per abordar una possible regulació de l’activitat creuerística.

Més notícies
Turistes al mercat de la Boqueria /
La Boqueria planta cara a Colau i no obrirà els diumenges
Notícia: La Boqueria planta cara a Colau i no obrirà els diumenges
Comparteix
Els comerciants acorden amb un 80% dels vots no acollir-se a la polèmica normativa municipal
El rètol del carrer Comtal, al barri Gòtic de Barcelona / Vicente Zambrano González
L’agonia del comerç tradicional en un carrer de Barcelona
Notícia: L’agonia del comerç tradicional en un carrer de Barcelona
Comparteix
Un nou tancament al carrer Comtal constata les dificultats de les botiques familiars per subsistir als preus del lloguer i la turistificació
Imatge de la rambla del Raval. / Ajuntament de Barcelona
Noves restriccions comercials a Ciutat Vella: ara, súpers i ‘exchange’
Notícia: Noves restriccions comercials a Ciutat Vella: ara, súpers i ‘exchange’
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona anuncia per sorpresa una actualització del Pla d'Usos
Un grafit de Cobi dibuixat per Mariscal, a Ciutat Vella / MMP
Mariscal fa de grafiter: Cobis pintats a parets de Ciutat Vella
Notícia: Mariscal fa de grafiter: Cobis pintats a parets de Ciutat Vella
Comparteix
Javier Mariscal, el creador de la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona '92, ha començat a fer grafitis amb aquesta figura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa