Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les 8 grans empreses acusades d’incomplir l’acord d’obertura dels diumenges
  • CA

L’aplicació de l’acord perquè els comerços de les zones turístiques de la ciutat puguin obrir els diumenges de maig a setembre no acaba de convèncer a un dels signants del pacte. La UGT va rubricar l’entesa amb l’Ajuntament i les patronals el febrer passat. El sindicat, però, dona mostres de no estar satisfet amb la implantació de l’obertura comercial. Encara més, la UGT s’ha reunit aquest dimarts amb ERC -l’únic partit de l’Ajuntament que es va declarar contrari a la liberalització dels horaris comercials- i ha acusat vuit grans empreses d’infringir les clàusules del pacte per protegir els treballadors.

Segons la UGT, Uniqlo, Foot Locker, Adidas, Massimo Dutti, Zara, Celio i Fnac vulneren els termes inclosos a l’acord, que fixa que treballar els diumenges serà voluntari pels empleats i que les empreses incorporaran nou personal per garantir l’obertura en festiu. El sindicat cita també Eroski, de qui diu que es troba en negociació amb un dels tres aspectes laborals que figuren al compromís.

En les últimes setmanes, personal d’algunes grans cadenes com Inditex, El Corte Inglés, Apple o HM s’ha manifestat al centre de Barcelona en les últimes setmanes. Es queixen que el compromís ataca la conciliació i que, en alguns casos, es veuen obligats a anar a treballar en diumenge, en contra del que estipula l’acord.

El secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT a Catalunya, Óscar López, s’ha reunit aquest dimarts amb el regidor d’ERC Jordi Castellana. Després de la trobada, els republicans han expressat en un comunicat que la UGT “es desvincularà de l’acord” comercial que va avalar el febrer passat “si el compromís de l’acord per generar ocupació o millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector no es respecta per part de les empreses i continuen el seu incompliment”.

Valoració negativa

ERC ha atorgat una valoració “força negativa” a l’aplicació del pacte fins al moment. “Grans empreses del sector de comerç estan incomplint l’acord, sense respectar els grans aspectes que aquest recull com ara la voluntarietat, la compensació en dissabtes i la contractació”, han indicat els republicans.

La UGT i ERC han instat a les patronals comercials i a l’Ajuntament que assegurin que s’atenen les clàusules laborals del pacte. El grup municipal republicà ha avançat que intepel·larà al govern municipal al ple d’aquest dijous per saber quines mesures té pensades el consistori per blindar el compliment de les condicions laborals de l’entesa per a l’obertura de botigues els diumenges i com actuarà davant de l’incompliment atribuït a les vuit empreses que la UGT esmenta.

Més notícies
Una imatge d'arxiu de l'antiga llosa de la ronda de Sant Antoni / MMP
Divisió veïnal per la reobertura al trànsit de la ronda Sant Antoni
Notícia: Divisió veïnal per la reobertura al trànsit de la ronda Sant Antoni
Comparteix
El projecte municipal preveu la pacificació parcial de l'espai i ha rebut crítiques des de nombrosos fronts
El rètol del carrer Comtal, al barri Gòtic de Barcelona / Vicente Zambrano González
L’agonia del comerç tradicional en un carrer de Barcelona
Notícia: L’agonia del comerç tradicional en un carrer de Barcelona
Comparteix
Un nou tancament al carrer Comtal constata les dificultats de les botiques familiars per subsistir als preus del lloguer i la turistificació
Comerços i restauració són motors de Barcelona / JORDI PLAY
6 de cada 10 botigues ja apugen preus per l’encariment de l’energia
Notícia: 6 de cada 10 botigues ja apugen preus per l’encariment de l’energia
Comparteix
PIMEC assegura que un 86% dels comerços ja perd vendes a causa de la inflació
Els propietaris alerten que l’activitat està desprotegida, perquè la llei només estableix una protecció física dels locals
Els establiments emblemàtics reclamen que se’ls consideri patrimoni immaterial
Notícia: Els establiments emblemàtics reclamen que se’ls consideri patrimoni immaterial
Comparteix
Una modificació de la llei de patrimoni cultural obliga a avisar de canvis en l’activitat dels locals amb tres mesos de marge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa