Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Divisió veïnal per la reobertura al trànsit de la ronda Sant Antoni

El projecte municipal per retirar la controvertida llosa que cobreix la ronda de Sant Antoni no acaba de convèncer als veïns de la zona. L’Ajuntament de Barcelona proposa substituir aquest cobriment provisional per una plataforma única en què es permetrà el pas de busos i de vehicles de mercaderies de dilluns a divendres. Aquesta reobertura parcial al trànsit compta amb el vistiplau crític de la Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni, que reclamava recuperar un traçat amb carrils de circulació normals, però ha desfermat la polèmica entre una quarantena d’entitats dels barris de Sant Antoni i el Raval, que exigeixen mantenir l’espai pacificat i per als vianants.

“Volem mostrar la nostra profunda decepció per la decisió presa per l’Ajuntament de tornar a obrir la Ronda al trànsit. És incomprensible que després de quinze anys d’espai pacificat es prengui una decisió que no genera cap consens“, apunten en un comunicat publicat aquest dijous les agrupacions contràries a la reobertura del trànsit, que asseguren que el veredicte final s’ha pres sense cap mena de procés participatiu i en reunions “a porta tancada”. Més enllà del malestar pel projecte que vol impulsar el consistori barceloní, les entitats denuncien que en una reunió celebrada ahir amb l’administració no es va convidar a una part important de les associacions de la zona afectades.

De fet, les agrupacions ja han anunciat que no assistiran a cap més reunió fins que s’inclogui totes les entitats compromeses amb la conversió de la ronda de Sant Antoni en un espai pacificat per a vianants. “Instem l’Ajuntament a canviar de manera immediata les formes en què tracta i s’adreça al conjunt d’entitats que ens estem mobilitzant per millorar el nostre barri”, conclou el comunicat, on es parla d’una exclusió “deliberada”.

Model “superilla”

En una roda de premsa el passat 2 de juny, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, explicava que el disseny que l’Ajuntament preveu per a la ronda Sant Antoni “seguirà el model Superilla Barcelona”, la reforma urbanística amb què Colau vol reduir el trànsit a carrers de l’Eixample i estendre els anomenats eixos verds, amb substitució de carrils de trànsit per zones enjardinades i places. Precisament, els voltants de la ronda de Sant Antoni ja s’adeqüen al model urbanístic que guanya espai per als vianants en detriment dels vehicles.

Més notícies
Espectadors a l'edició del Primavera Sound 2022 / Guillem Roset / ACN

Més de 2 milions d’euros públics en un any per sostenir el Primavera Sound

Notícia: Més de 2 milions d’euros públics en un any per sostenir el Primavera Sound
Comparteix
El festival ha rebut gairebé 450.000 euros en subvencions i avals per valor d'1,8 milions durant els últims 12 mesos
Notícia: Més de 2 milions d’euros públics en un any per sostenir el Primavera Sound - Mobile
La platja de Sant Miquel / AL PHT Air Picture TAVISA

Els banyistes amb discapacitat exigeixen a Colau el canviador promès

Notícia: Els banyistes amb discapacitat exigeixen a Colau el canviador promès
Comparteix
Es queixen que no s'ha instal·lat a la platja de Sant Miquel un mes després de començar la temporada, mentre que l'Ajuntament nega que hi hagi cap retard
Notícia: Els banyistes amb discapacitat exigeixen a Colau el canviador promès - Mobile
Eloi Badia (BComú), en una imatge d'arxiu / Jordi Play

El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs

Notícia: El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Comparteix
Els populars reclamen el cessament del regidor per les revelacions sobre la presumpta crema insalubre de residus a Tersa
Notícia: El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs - Mobile
Recreació del futur centre de recerca en immunologia / Fundació la Caixa

Barcelona tindrà un centre pioner per fer recerca en immunologia

Notícia: Barcelona tindrà un centre pioner per fer recerca en immunologia
Comparteix
La Fundació la Caixa promou les instal·lacions, sense gaires d'idèntiques a Europa i que es preveu que obrin el 2025
Notícia: Barcelona tindrà un centre pioner per fer recerca en immunologia - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 09, 2022 | 14:22
    Ricard juny 09, 2022 | 14:22
    Jo espero que els de les associacions es dediquin a vigilar tota la nit per evitar el xivarri que es muntarà a la zona "pacificada" si és que treuen el trànsit de cotxes a la contrada.

Nou comentari

Comparteix