Els banyistes amb discapacitat continuen a l’espera que s’implantin part de les millores que l’Ajuntament de Barcelona els va prometre abans de l’inici de la temporada de platja. Després de manifestar-se per sentir que es discriminava les persones amb mobilitat reduïda que també volen gaudir de la costa, la plataforma Accessibilitat Platges i Ciutat Barcelona va arrencar diversos compromisos al govern municipal, inclosa la construcció d’un canviador adaptat a la platja de Sant Miquel per descongestionar de públic el tram adaptat de Nova Icària, on s’alça l’únic mòdul condicionat fins ara. Dos mesos després de l’anunci, però, el canviador encara no s’hi ha col·locat.

“La temporada va començar l’1 de maig, som a 8 de juny i d’allò encara no s’ha fet res”, es queixa un dels portaveus d’Accessibilitat Platges i Ciutat, Àngel Urraca. La manca d’una instal·lació adequada a Sant Miquel per a persones que requereixen de bany assistit provoca que part de les persones amb mobilitat reduïda prefereixin traslladar-se a Icària i concentrar-se allà, indica el membre de la plataforma.

“Esta atapeïda de gent. No volen anar a Sant Miquel perquè segueix havent només una barraca de dos metres per dos per canviar-se. En dos mesos no han pogut tenir el mòdul?“, es pregunta Urraca.

Segona quinzena de juny

L’Ajuntament nega al TOT Barcelona que s’hagi produït cap retard i afirma que la construcció del canviador adaptat a la platja de Sant Miquel “està prevista per a la segona quinzena de juny”. El consistori assegura que així es va comunicar “a la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges des del primer moment”.

En canvi, el col·lectiu rebat que el govern local els hi ho transmetés així quan es va reunir amb el regidor Joan Ramon Riera a principis d’abril. “Si ens ho haguessin dit així, no ens hi haguéssim conformat i ho haguéssim discutit”, contraposa Urraca.

La trobada amb Riera va servir perquè es posés fi a l‘anomalia que suposava que el calendari de la temporada de platja per a persones amb discapacitat no s’equiparés amb el de la resta de banyistes. L’any passat, el bany assistit per a persones amb problemes de mobilitat es va escurçar a 99 dies, uns dos mesos menys que el període en què els socorristes presten servei al conjunt dels banyistes. Ara s’allarguen tots dos de l’1 de maig al 30 de setembre.

També s’han incrementat l’horari en què s’ofereix bany assistit. “Això sí que s’està complint, tot i que amb el Primavera Sound ens han tret 15 dies en què la gent no pot anar en l’horari habitual a la platja del Fòrum. Es pot anar pel matí i fins a les dues, però no per la tarda. Allà no tindran mòdul fins l’any que ve i i el bany està malmès”, assenyala Urraca.

Queixes per la senyalització

A banda, la plataforma troba a faltar més senyalització per indicar les àrees en què tenen prioritat els banyistes amb mobilitat reduïda i on disposen de les cadires àmfibies i del personal que els ajuda per ficar-se a l’aigua. “No para de ficar-se gent allà. Han d’anar els treballadors per dir-los que està reservat però, tot i que hi ha cordes, es fiquen igual”, lamenta Urraca.

La plataforma s’ha queixat a les xarxes socials que un grup de persones van ocupar l’espai sota la pèrgola situada a la platja de Nova Icària per fer gimnàsia mentre un banyista amb discapacitat els feia notar que no tenien dret per estar-se allà. “A més, hi ha gent que vol venir que es perd, perquè no troba on és el lloc on som”, explica Urraca. En canvi, l’Ajuntament sosté que ha millorat els senyals enguany i que resulta “absolutament visible”.

Més notícies
Detall d'un parquímetre de zona blava ACN

On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana

Notícia: On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana
Comparteix
Algunes particularitats què has de saber sobre la zona blava d'estacionament a la ciutat
Notícia: On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana - Mobile
Entrada de la planta gestionada per Tersa a prop del Fòrum / ACN - Laura Fíguls

La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos

Notícia: La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos
Comparteix
La Guàrdia Civil sosté que va incinerar aparells elèctrics, medicaments i residus sanitaris tot i no tenir permís
Notícia: La policia acusa la incineradora del Besòs de cremar residus perillosos - Mobile
Banyistes a Barcelona / Jordi Play

ENQUESTA | Ets usuari de les platges de Barcelona?

Notícia: ENQUESTA | Ets usuari de les platges de Barcelona?
Comparteix
Ha començat la temporada de platja a la ciutat, amb la prohibició de fumar i les aglomeracions típiques de l'estiu
Notícia: ENQUESTA | Ets usuari de les platges de Barcelona? - Mobile
Un moment de l'actuació de James Blunt al festival Jardins de Pedralbes / Guillem Roset (ACN)

El Festival Jardins de Pedralbes esgota entrades pels tres primers concerts

Notícia: El Festival Jardins de Pedralbes esgota entrades pels tres primers concerts
Comparteix
El cantautor britànic James Blunt va donar el tret de sortida a un cicle que enguany s'allargarà fins al 24 de juliol
Notícia: El Festival Jardins de Pedralbes esgota entrades pels tres primers concerts - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àcrata. a juny 09, 2022 | 06:17
    Àcrata. juny 09, 2022 | 06:17
    Ja us està bé. Aneu-vos creient les promeses dels polítics.

Nou comentari

Comparteix