Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona rectifica per apaivagar les queixes de banyistes amb discapacitat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona promet posar fi a la discriminació que escurça la temporada de platja i l’horari d’atenció a banyistes amb discapacitat. L’estiu passat, el personal que ajuda a introduir-se en el mar a persones amb mobilitat reduïda va treballar durant 99 jornades a tres punts habilitats entre juny i setembre, dos mesos menys que les 164 jornades en què els socorristes es van situar al llarg de la costa de la capital per auxiliar banyistes, una diferència que va empènyer la plataforma Accessibilitat Platges i Ciutat Barcelona a manifestar-se fa poc a la Nova Icària contra el que considera un greuge. El regidor del govern municipal Joan R. Riera s’ha reunit avui amb el col·lectiu i s’ha compromès a equiparar el calendari de bany assistit amb la resta de la temporada alta a la ciutat.

En aquest sentit, Riera ha promès que les cadires adaptades amb què persones amb discapacitat accedeixen a l’aigua i els trams condicionats per a banyistes amb problemes de mobilitat estaran disponibles enguany de l’1 de maig al 30 de setembre. Coindicidiran amb els mateixos dies en què la plantilla de socorristes i de manteniment es desplega al màxim. L’Ajuntament també estén l’horari en què el bany assistit es presta durant dues hores i el converteix en ininterromput, de 10.30 a 19.30 hores, igual que el servei de socorrisme.

Els canvis atenen dues de les reivindicacions que la plataforma Accessibilitat Platges i Ciutat Barcelona exigia a l’Ajuntament. Riera ha anunciat que també es corregiran mancances que el col·lectiu assenyalava en l’equipament. Entre altres mesures, es col·locarà una nova cadira hidràulica a la zona de bany del Fòrum per fer baixar persones amb mobilitat reduïda a l’aigua i s’instal·larà un canviador adaptat a Sant Miquel. Fins ara, només existia un mòdul a Nova Icària, cosa que duia l’entitat que representa banyistes amb discapacitat a queixar-se per aglomeracions que s’hi produien tot i la pandèmia.

Alhora, es preveu que la zona d’ombra de Nova Icària sí que s’eixampli aquest cop. El col·lectiu ha explicat que, a més, han arrencat els compromisos d’augmentar la zona d’aparcament reservat per a persones amb discapacitat a Sant Miquel, emplaçar un lavabo adaptat a Nova Icària, crear zones d’ombra a les tres zones habilitades i senyalitzar que el bany assistit té prioritat als trams de costa indicats.

Tot i aproximar postures, la plataforma ha advertit que el consistori no implantarà totes les millores que reclama. El col·lectiu indica que encara no es recuperarà el quart punt de la costa habilitat per a persones amb discapacitat, tal com existia fins a 2019. L’Ajuntament ha justificat que el Ministeri de Transició Ecològica -titular del domini marítim- té pendent reomplir un tram de platja per fer-ho possible en els pròxims anys.

Alhora, es manté l’obligació pels banyistes amb mobilitat reduïda de sol·licitar cita prèvia abans d’acudir a la platja. L’entitat ho troba “denigrant”. En qualsevol cas, s’ha mostrat satisfeta perquè l’horari i el calendari del bany assistit s’iguali amb altres serveis, “una vella reivindicació que ara es farà realitat”, ha destacat.

Més notícies
Imatge d'arxiu de Barcelona / Observatori Fabra
Quin temps ens espera aquest dilluns a Barcelona
Notícia: Quin temps ens espera aquest dilluns a Barcelona
Comparteix
S'espera un dia amb sol i temperatures molt més suaus després d'un dia de neu a la ciutat
La zona de Diagonal Mar de Barcelona / HEMAV
Torna el pàrquing de pagament a les platges de Sant Martí
Notícia: Torna el pàrquing de pagament a les platges de Sant Martí
Comparteix
L'aparcament és en zona blava, s'aplica la tarifa B i el preu varia en funció del distintiu ambiental del vehicle estacionat
Platja de la Barceloneta / Jordi Play
Prohibit fumar en platges i terrasses: així acabarem el 2022
Notícia: Prohibit fumar en platges i terrasses: així acabarem el 2022
Comparteix
La nova llei del tabac que estudia el govern espanyol contempla aquestes restriccions
El dia 9 arrenquen les obres en un tram de l'L-5
Tall de l’L5 del metro entre Vilapicina i Diagonal per obres
Notícia: Tall de l’L5 del metro entre Vilapicina i Diagonal per obres
Comparteix
Els talls seran entre el 9 i el 18 d'abril coincidint amb la Setmana Santa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa