Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prohibit fumar en platges i terrasses: així acabarem el 2022
  • CA

S’estreny el setge als fumadors. Si el juny del 2021, Sanitat va prohibir fumar en terrasses i espais a l’aire lliure si no es podia garantir la distància de seguretat -arran de les restriccions de la Covid-19-, ara l’executiu espanyol prepara una nova bateria de restriccions per evitar que es fumi en espais públics. En concret, a les platges i a les terrasses.

La reforma de la llei del Tabac que es va aprovar l’any 2005 està emarxa actulment i té definides noves restriccions que, si res no canvia, entraran en vigor abans que acabi aquest any. Un eix principal és que la prohibició de fumar en terrasses de bars i restaurants serà definitiva, al marge de les distàncies. I encara més, tampoc no es podrà fumar a la platja! A més a més, tampoc no es podrà fumar en instal·lacions esportives a l’aire lliure, ni tampoc en vehicles privats quan hi viatgin nens o dones embarassades. 

El tabac mata més de 50.000 persones a l’any a l’Estat espanyol. L’objectiu és que el 2025 s’hagi reduït el consum de tabac un 30 % respecte al 2010. Altres mesures que impulsarà el govern espanyol amb aquesta reforma seran la pujada del preu del tabac i impulsar la venda d’un paquet de tabac genèric, per així disminuir l’atractiu comercial de les marques. 

A Barcelona, però, aquet estiu ja es va fer una prova pilot que prohibeix fumar en quatre de les platges de la ciutat, a Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella. El consistori va admetre aleshores que no tenia competències per sancionar a qui incompleixi la nova restricció. L’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i el Masnou són munucipis que també han prohibit fumar a les platges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa