Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quin temps ens espera aquest dilluns a Barcelona
  • CA

La neu ha estat un miratge a la ciutat d’un sol dia. Impressionant. I només les persones centenàries, amb 103 anys, podrien recordar l’excepcionalitat del fet que nevi en ple mes d’abril. La neu va arribar a agafar al terra a Collserola el 29 d’abril de 1919! Era un dimarts i sobre Barcelona hi havia un anticicló situat a l’atlàntic, al nord de les illes Açores, que va arrossegar l’aire fred des de latituds més altes fins a Barcelona.

Però encetem la setmana encarrilant el que de debò és la primavera. La temperatura màxima s’enfilarà fins als 15 graus, si bé la mínima seguirà essent molt baixa, 4 graus. I tot plegat, quan el sol s’imposarà de manera clara i escalfarà molt l’ambient tan fred que va deixar diumenge. Això sí, poden aparèixer alguns núvols prims. A més, no hi ha cap risc de precipitació, de manera que podeu deixar tranquil·lament el paraigua a casa.

Però no us feu gaire il·lusions de sol, perquè aquest dimarts la previsió del Meteocat ja canvia i no dona sol en tot el dia, amb temperatures un parell de graus més baixes que aquest dilluns, sense risc de pluja, però núvol del matí al vespre.

La bona notícia és que a les portes de la setmana santa, de fet, quan els alumnes comencen les vacances, les temperatures pujaran fins als 21 graus i predominarà el sol. Aquest canvi arribarà divendres 8 d’abril, i anirà acompanyat també d’una temperatura mínima que escarlarà fins als 11 o 12 graus. Ara sí, sembla que arribarà la primavera.

Així doncs, no guardem encara els abrics, però preparem la roba de primavera perquè aviat podrem fer el vermut a les terrasses sense tenir la sensació que és Nadal… Caldrà veure, però, si es manté la ratxa i els dies de Setmana Santa comencem a veure els banyistes a la platja com ha passat molts altres anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa