Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tall de l’L5 del metro entre Vilapicina i Diagonal per obres
  • CA

Entre el 9 d’abril i el 18 d’abril no circularan trens entre les estacions de Vilapicina i Diagonal de l’L5 del metro de Barcelona. Comencen obres de millora que TMB preveu fer per “millorar la puntualitat, incrementar l’oferta de trens i millores en les freqüències de pas i oferir també més confort i qualitat als passatgers”. Així doncs, durant aquests dies de Setmana Santa, en què l’afluència al metro disminueix força, TMB reforçarà el servei de la resta de línies de metro, de les línies regulars de bus, D50 i H8 i facilitarà “diverses alternatives de transport”, a més d’un servei especial de bus d’ús prioritari per a persones amb discapacitat i/o amb mobilitat reduïda.

De fet, aquest és un dels dos talls previstos, perquè un segon serà a l’estiu. TMB renovarà un llarg tram de 3 km de vies obsoletes, que es van instal·lar el 1960 i ara exigeixen grans despeses constants per mantenir-les en servei. A més els talls s’aprofitaran per intentar resoldre el 45% dels punts negres de vibracions detectats a la xarxa.

L’L5 és una línia vertebradora del metro barceloní, perquè creua tota la ciutat i transporta el 26% dels passatgers. Per suplir el tram en obres hi haurà busos llançadora, però TMB insisteix que la ruta alternativa més ràpida i còmoda serà sempre el propi metro. Només el tall de Setmana Santa afectarà uns 75.000 viatgers els dies laborables i 55.000 els festius.

TMB modernitzarà 300 metres de via entre Verdaguer i Sagrada Família, canviant el terra de balast per formigó, amb l’objectiu de reduir molt les vibracions que denuncien els veïns de la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa