Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts acusa Colau de comprar un local d’un membre del comuns
  • CA

Junts ha acusat el govern d’Ada Colau de comprometre fons de l’Ajuntament de Barcelona per adquirir un local d’un càrrec públic de Barcelona en Comú, el partit de l’alcaldessa. La comissió de govern -un òrgan format per comuns i socialistes- va acordar el desembre passat comprar per 244.863,45 euros un semisòtan situat al carrer Bruc, al barri de la Dreta de l’Eixample, propietat de Max Cahner, conseller dels comuns al districte de Sarrià-Sant Gervasi. La presidenta dels juntistes, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dimecres que durà el cas al Comitè d’Ètica del consistori perquè estudiï l’operació.

La transacció amb la propietat del conseller es va efectuar dins del programa Amunt persianes, amb què l’Ajuntament passa a fer-se titular de baixos amb el compromís de promoure que reobrin com a comerços. ERC i Junts han qüestionat el pla en les últimes setmanes. Tots dos partits han alertat que l’Ajuntament ha negociat l’adquisició de locals que no estan buits i que, com ocorre amb 16 establiments de les Corts, els llogaters que ara els ocupen han rebut avisos de l’amo que els insta a tancar els establiments i marxar a causa de l’acord a què ha arribat amb el govern municipal. Totes dues formacions reclamen aquest dimecres en la comissió d’Economia que l’Ajuntament paralitzi la compra d’establiments on existeixen negocis oberts.

Artadi ha considerat que el cas del semisòtan del conseller dels comuns mereix ser revisat pel Comitè d’Ètica de l’Ajuntament i l’Oficina Antifrau de Catalunya, a qui Junts adreçarà una denúncia per les presumptes anomalies que detecta en el programa Amunt persianes. La líder juntista ha opinat que l’executiu de comuns i PSC “podria estar anant en contra dels principis ètics” del consistori. “Existeixen indicis manifestos que l’execució de la mesura de govern Amunt Persianes no respon als objectius pels quals va ser endegada i que hi ha casos en que podria tenir l’efecte invers al que es buscava”, ha acusat Artadi.

Més notícies
Una patrulla de la Guàrdia Urbana, en una imatge d'arxiu / David Cobo
Fugen d’un control policial i deixen enrere una arma simulada i cocaïna
Notícia: Fugen d’un control policial i deixen enrere una arma simulada i cocaïna
Comparteix
Al cotxe hi van quedar 2 passatgers, que van quedar detinguts
Eloi Badia, entrant a fer un examen SERVIMEDIA
Eloi Badia, oficialment exclòs de les oposicions a l’Ajuntament
Notícia: Eloi Badia, oficialment exclòs de les oposicions a l’Ajuntament
Comparteix
Niomés 5.784 persones han aprovat. S'hi van presentar diversos càrrecs dels Comuns a l'Ajuntament i del partit, però pocs han aprovat
Excavadora enderrocant una paret de Can Valent / Twitter
Polèmica per un enderroc en la rehabilitació de l’última masia de Meridiana
Notícia: Polèmica per un enderroc en la rehabilitació de l’última masia de Meridiana
Comparteix
L'Ajuntament és el propietari de Can Valent i al·lega que s'ha suprimit una paret dels anys 80
Aparcament infrautilitzat a la T2 de l'aeroport d'El Prat / Google Street View
La Generalitat aposta per ‘park&rides’ en alçada com el de l’aeroport
Notícia: La Generalitat aposta per ‘park&rides’ en alçada com el de l’aeroport
Comparteix
L'Estat promet que la inversió actual a Rodalies ja es notarà el 2023

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa