El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, va decidir renunciar al procés d’oposicions per obtenir un lloc de funcionari com a enginyer a l’Ajuntament de Barcelona quan les proves ja estaven en marxa. De fet, en va arribar a fer una de les tres programades. Aquest dimecres s’han donat a conèixer les qualificacions, i el regidor dels Comuns efectivament no apareix al llistat. Dels 15.800 aspirants, només 5.784 han superat els exàmens, això és, 3 de cada 10 (un 36%) si és que s’hi van acabar presentant tots.

Pocs càrrecs dels Comuns aproven

Badia va renunciar a seguir el procés per aconseguir una plaça de funcionari -un any abans que hi hagi eleccions municipals, i per tant, pugui perdre el seu càrrec- assegurant que se l’havia utilitzat per carregar políticament contra l’Ajuntament. Però altres càrrecs i persones vinculades a entitats de l’òrbita dels Comuns sí que van continuar amb l’oposició, i d’aquests, quatre apareixen a les llistes d’aprovats: Michele Maniglia, integrant de la coordinadora general de Barcelona en Comú, Gonzalo Candanedo, tècnic de comunicació d’Enginyers sense Fronteres, Roger Clot, assessor de la regidora Janet Sanz, i Tatiana Guerrero, parella d’Eloi Badia.

Però no surten a les llistes d’aprovats la cap de gabinet de la Regidoria d’Habitatge, Vanesa Valiño, el cap de gabinet d’Eloi Badia, Enrique Gornés; Marc Rius Pinés, cap de gabinet de la segona tinenta d’alcalde municipal, Janet Sanz, o Carles Spa Novellas, assessor de presidència, l’equip que encapçala l’alcaldessa, Ada Colau. La raó pot ser un suspens, però també que finalment deixessin córrer el procés sense fer-ho públic.

Nou comentari

Comparteix