Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amenaça velada dels taxistes de bloquejar Barcelona aquest dilluns
  • CA

La consigna oficial per als taxistes en vaga per a aquest dilluns és: “Tothom aquí [la Gran Via] a les 9.30 hores, amb l’armilla groga”. Sense més concreció. No volen dir què es proposen fer, però l’amenaça és clara: “Aquest dilluns comencen els ‘jocs de la fam’, perquè tenim fam i hem de defensar el nostre pa”, ha dit el portaveu del comitè de vaga i d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez aquest diumenge a la nit, al final de l’assemblea.

Durant l’assemblea, però, hi ha hagut moltes veus que han suggerit fer marxes lentes per col·lapsar la ciutat o, almenys, els accessos. Oficialment, no hi ha res previst, però també admeten que a partir d’ara no anunciaran determinades accions. I el mateix Álvarez també avisa que encara que el comitè de vaga “es desmarca” de moltes propostes que corren pel sector –per tant, no són oficials– tampoc pot fer res per impedir que “alguns companys facin accions determinades”. “Ja fa temps que ho advertim i l’administració no ens ha fet cas”, argumenta.

Algunes de les intervencions durant l’assemblea també han sigut bastant explícites, encara que en cap cas han sigut clares i concretes. Álvarez ha sigut un dels que ha parlat i ha demanat disculpes als ciutadans: “Els estem perjudicant molt i, a partir de demà, encara més“.

“L’enemic és la Generalitat, no feu cas de qui vol atacar Colau”

Un altre dels membres del comitè de vaga, també amb l’armilla groga d’Élite Taxi, el sindicat d’Álvarez, ha agafat el micròfon per deixar clar qui consideren el seu “enemic”. “Que ningú s’equivoqui, que ens quedi clar que l’enemic és la Generalitat. No feu cas dels que volen atacar Colau i fer creure que és culpa seva, perquè l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona són els únics que ens estan ajudant i buscant solucions”.

Unes hores abans, un missatge recorria el Whatsapp aquesta diumenge a la tarda. L’enviava Álvarez. L’ha distribuït en un grup que fa servir per fer arribar informació i missatges de tot tipus als periodistes. I tenia un rerefons amenaçador: és un avís a l’administració, i el que se’n desprèn és que les accions dels taxistes en vaga poden endurir-se els pròxims dies.

“Venim advertint a l’administració que la tensió anirà en augment, i que molt possiblement començarem a veure situacions, escenaris i accions que s’escapen del nostre control”, alertava. I afegia: “No podem descartar un escenari amb accions diferents i simultànies per tota la ciutat. En el moment que això pugui començar a succeir, advertirem les administracions que la situació se’ns ha escapat [al comitè de vaga] completament de les mans”.

I rematava: “Serà en aquest moment que les administracions, definitivament, hauran de posar solució a un conflicte que elles soles han creat”.

Després que ahir a la nit l’assemblea votés en contra d’aturar la vaga, com demanava la Generalitat, per negociar un barem variable dels terminis de precontractació que s’exigiran als cotxes de lloguer amb conductor, demà serà la patronal de les VTC la que es reunirà amb la conselleria de Territori i plantejaran les seves exigències, totalment oposades a les dels taxistes. Per això aquest missatge llançat avui pren molt significat.

Marxa improvisada per la Diagonal

De moment, aquesta tarda un centenar dels taxistes en vaga han anat caminant des de la Gran Via, on tenen el camp base, fins a la Diagonal com a acció de protesta. La Guàrdia Urbana ha hagut de desviar el trànsit.

 

Més notícies
La vaga dels taxistes de Barcelona s’escampa per Catalunya
Notícia: La vaga dels taxistes de Barcelona s’escampa per Catalunya
Comparteix
El portaveu d'Élite Taxi fa una crida als seus companys de totes les poblacions del país perquè s'hi afegeixin
L’assemblea de taxistes vota continuar la vaga
Notícia: L’assemblea de taxistes vota continuar la vaga
Comparteix
La Generalitat els demanava fer una treva en la protesta per negociar un barem variable segons cada ciutat en el temps de precontractació dels serveis VTC
“Que hi ha la tele! Sou tontos?”: baralla entre taxistes a l’assemblea
Notícia: “Que hi ha la tele! Sou tontos?”: baralla entre taxistes a l’assemblea
Comparteix
Dos dels vaguistes han arribat a les mans i un periodista resulta ferit| Tornaran a trobar-se per decidir què fan després de la reunió d'aquesta tarda amb el Govern i l'AMB
La patronal de les VTC “exigeix” participar en la reunió dels taxistes amb l’administració
Notícia: La patronal de les VTC “exigeix” participar en la reunió dels taxistes amb l’administració
Comparteix
El president estatal d'Unauto, Eduardo Martín, acusa la Generalitat d'"alimentar les pretensions forassenyades del taxi"
Colau culpa la Generalitat del conflicte amb els taxistes per fer una proposta “irresponsable”
Notícia: Colau culpa la Generalitat del conflicte amb els taxistes per fer una proposta “irresponsable”
Comparteix
L'alcaldessa ha defensat el dret a protesta però ha condemnat la violència d'alguns conductors en vaga
Set detinguts per les protestes dels taxistes en vaga
Notícia: Set detinguts per les protestes dels taxistes en vaga
Comparteix
En un dels atacs dels taxistes a conductors de cotxes amb llicència VTC un xofer ha patit un atac d'ansietat
Els conductors VTC es desdiuen i marxen de la Diagonal
Notícia: Els conductors VTC es desdiuen i marxen de la Diagonal
Comparteix
Ha dissolt la seva mobilització de matinada, com a vot de confiança de cara a la reunió que tenen aquest dilluns amb la conselleria
Cabify, també indignada amb la regulació de les VTC de la Generalitat
Notícia: Cabify, també indignada amb la regulació de les VTC de la Generalitat
Comparteix
L'aplicació de mobilitat avisa que "prendrà totes les mesures necessàries" per evitat la precontractació obligatòria
“Nosaltres no som com els ‘indepes’, us muntarem un merder”: taxistes exaltats ataquen cotxes VTC
Notícia: “Nosaltres no som com els ‘indepes’, us muntarem un merder”: taxistes exaltats ataquen cotxes VTC
Comparteix
Els dirigents de la protesta demanen calma però alguns dels manifestants claven cops i puntades de peu a alguns vehicles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa