Amenaça velada dels taxistes de bloquejar Barcelona aquest dilluns

El comitè de vaga cita tots que participen en la protesta aquest dilluns a les 9.30 hores i no vol aclarir què es proposen

La consigna oficial per als taxistes en vaga per a aquest dilluns és: “Tothom aquí [la Gran Via] a les 9.30 hores, amb l’armilla groga”. Sense més concreció. No volen dir què es proposen fer, però l’amenaça és clara: “Aquest dilluns comencen els ‘jocs de la fam’, perquè tenim fam i hem de defensar el nostre pa”, ha dit el portaveu del comitè de vaga i d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez aquest diumenge a la nit, al final de l’assemblea.

Durant l’assemblea, però, hi ha hagut moltes veus que han suggerit fer marxes lentes per col·lapsar la ciutat o, almenys, els accessos. Oficialment, no hi ha res previst, però també admeten que a partir d’ara no anunciaran determinades accions. I el mateix Álvarez també avisa que encara que el comitè de vaga “es desmarca” de moltes propostes que corren pel sector –per tant, no són oficials– tampoc pot fer res per impedir que “alguns companys facin accions determinades”. “Ja fa temps que ho advertim i l’administració no ens ha fet cas”, argumenta.

Algunes de les intervencions durant l’assemblea també han sigut bastant explícites, encara que en cap cas han sigut clares i concretes. Álvarez ha sigut un dels que ha parlat i ha demanat disculpes als ciutadans: “Els estem perjudicant molt i, a partir de demà, encara més“.

“L’enemic és la Generalitat, no feu cas de qui vol atacar Colau”

Un altre dels membres del comitè de vaga, també amb l’armilla groga d’Élite Taxi, el sindicat d’Álvarez, ha agafat el micròfon per deixar clar qui consideren el seu “enemic”. “Que ningú s’equivoqui, que ens quedi clar que l’enemic és la Generalitat. No feu cas dels que volen atacar Colau i fer creure que és culpa seva, perquè l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona són els únics que ens estan ajudant i buscant solucions”.

Unes hores abans, un missatge recorria el Whatsapp aquesta diumenge a la tarda. L’enviava Álvarez. L’ha distribuït en un grup que fa servir per fer arribar informació i missatges de tot tipus als periodistes. I tenia un rerefons amenaçador: és un avís a l’administració, i el que se’n desprèn és que les accions dels taxistes en vaga poden endurir-se els pròxims dies.

“Venim advertint a l’administració que la tensió anirà en augment, i que molt possiblement començarem a veure situacions, escenaris i accions que s’escapen del nostre control”, alertava. I afegia: “No podem descartar un escenari amb accions diferents i simultànies per tota la ciutat. En el moment que això pugui començar a succeir, advertirem les administracions que la situació se’ns ha escapat [al comitè de vaga] completament de les mans”.

I rematava: “Serà en aquest moment que les administracions, definitivament, hauran de posar solució a un conflicte que elles soles han creat”.

Després que ahir a la nit l’assemblea votés en contra d’aturar la vaga, com demanava la Generalitat, per negociar un barem variable dels terminis de precontractació que s’exigiran als cotxes de lloguer amb conductor, demà serà la patronal de les VTC la que es reunirà amb la conselleria de Territori i plantejaran les seves exigències, totalment oposades a les dels taxistes. Per això aquest missatge llançat avui pren molt significat.

Marxa improvisada per la Diagonal

De moment, aquesta tarda un centenar dels taxistes en vaga han anat caminant des de la Gran Via, on tenen el camp base, fins a la Diagonal com a acció de protesta. La Guàrdia Urbana ha hagut de desviar el trànsit.

 

Més informació

Nou comentari