Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Que hi ha la tele! Sou tontos?”: baralla entre taxistes a l’assemblea

Nervis, crits, aplaudiments, algunes bromes per destensar –poques– i enfrontaments entre els mateixos taxistes. Això és el que s’ha vist en l’assemblea de taxistes que s’ha fet aquest migdia a Barcelona, que finalment s’ha dissolt després de molt discutir amb el compromís de fer-ne una altra aquest vespre després de la reunió que tenen representants del sector amb l’administració a les 6 de la tarda.

Reunió amb Territori, Economia i l’AMB, a les 18 hores

En aquesta trobada, hi haurà la conselleria de Territori, però també la d’Economia i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és l’organisme que haurà d’aplicar el decret de la Generalitat amb un reglament que el desenvolupi.

Durant la discussió de propostes que hi ha hagut en l’assemblea del migdia, dos taxistes s’han enfrontat i han arribat a les mans, de tal manera que el periodista d”El País’ Alfonso Congostrina, que era al seu costat ha resultat ferit.

Mentrestant, molts dels companys cridaven per frenar-los: “Que h ha la tele! Sou tontos?”. Ha costat un parell de minuts tallar la disputa.

Élite Taxi es disculpa

El sindicat Élite Taxi, sempre més conciliador amb els mitjans de comunicació que els altres, ha demanat disculpes per l’agressió al periodista. Ho ha fet allà mateix, a peu de carrer, el seu portaveu, Alberto Tito Álvarez. I després ha fet arribar un comunicat per escrit que qualifica de “lamentable” l’episodi i ha llançat retrets contra l’associació a la qual pertany el taxista implicat en els fets. “Podem acceptar que una associació acapari una part important de l’assemblea amb diverses intervencions dels seus membres, encara que tots expliquin el mateix. Podem acceptar que vulguin exposar la seva pròpia forma d’enfocar el conflicte. Però no podem acceptar que es presentin a una assemblea acompanyats d’una persona violenta, perquè l’altercat que ha provocat, en què un periodista ha patit un cop, està sent utilitzat pels mitjans per criminalitzar tot el sector”, diu el text.

Després ha continuat el debat i finalment s’ha decidit esperar a saber el resultat de la reunió que tenen aquesta tarda amb la conselleria de Territori per prendre alguna decisió en una nova assemblea aquest vespre. 

Bloquejos, assemblees, urnes: les propostes pendents

Durant la reunió d’avui han sorgit propostes diverses que no s’han arribat a votar. Diversos representants de sindicats i associacions del sector però també taxistes a títol individual –alguns dels quals advertien que eren “assalariats” però que comparteixen plenament la lluita dels propietaris de les llicències de taxi– han intervingut amb diverses idees, algunes de les quals han sigut més ben rebudes que altres si es té en compte el to de la cridòria i/o dels aplaudiments que han rebut.

“Què voleu, regular les VTC o treure-les del carrer?” ha preguntat un dels taxistes que ha agafat el micròfon. I acte seguit ha anunciat que el seu objectiu és acabar amb les VTC i no pas conviure-hi.

A l’hora de concretar accions, ha sorgit la idea ja anunciada fa setmanes de bloquejar el recinte firal els dies ques es faci el Mobile World Congress (MWC), però un altre dels vaguistes ha defensat que cal elevar el to de la protesta dilluns que ve mateix. “Dilluns hem de bloquejar tot el que sigui bloquejable a Barcelona”, ha dit.

També s’ha proposat organitzar una assemblea endreçada i amb urnes en un pavelló on les idees es puguin presentar i discutir en millors condicions que estant a peu dret i amb problemes de so i de visibilitat, com ha passat aquest migdia al mig del passeig de Gràcia, entre Casp i la Gran Via. Aquesta proposta ha resultat poc popular perquè caldrien uns dies per organitzar-la i, segons han exclamat molts dels assistents, “ja no es pot esperar més”.

Algunes veus han defensat moderar la vaga, perquè el taxista “si no treballa, no cobra”. Un dels que ho han exposat defensava que es pot fer vaga un dia diferent de cada setmana i el dia que comenci el MWC, el 25 de febrer, i aquell dia “encerclar el recinte”.  

Finalment, el mediàtic portaveu del sindicat Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha aconseguit serenar els ànims, ha recordat que la mobilització d’aquests dies és per respondre a la proposta de decret de la Generalitat, que “només” preveu 15 minuts de precontractació per a Uber i Cabify –els taxistes volen que siguin almenys 6 hores–, i ha pogut convèncer els assistents a l’assemblea que votessin a mà alçada si estaven a favor d’esperar fins a saber el resultat de la reunió a la conselleria de Territori d’aquesta tarda abans de prendre una decisió.

Més notícies

Els líders de la revolta demanen que hi hagi més taxistes bloquejant la Gran Via

Notícia: Els líders de la revolta demanen que hi hagi més taxistes bloquejant la Gran Via
Comparteix
Élite Taxi assegura que "la situació és límit" i que cap membre del col·lectiu pot "mirar cap a una altra banda"
Notícia: Els líders de la revolta demanen que hi hagi més taxistes bloquejant la Gran Via - Mobile

Els taxistes encaren el segon dia de vaga: “Som com els armilles grogues francesos”

Notícia: Els taxistes encaren el segon dia de vaga: “Som com els armilles grogues francesos”
Comparteix
Els xofers han passat la primera nit amb els vehicles al carrer i recorden que a l'estiu s'hi van passar vuit dies
Notícia: Els taxistes encaren el segon dia de vaga: “Som com els armilles grogues francesos” - Mobile

Colau culpa la Generalitat del conflicte amb els taxistes per fer una proposta “irresponsable”

Notícia: Colau culpa la Generalitat del conflicte amb els taxistes per fer una proposta “irresponsable”
Comparteix
L'alcaldessa ha defensat el dret a protesta però ha condemnat la violència d'alguns conductors en vaga
Notícia: Colau culpa la Generalitat del conflicte amb els taxistes per fer una proposta “irresponsable” - Mobile

L’assemblea dels taxistes rebutja suspendre la vaga mentre es negocia amb la Generalitat

Notícia: L’assemblea dels taxistes rebutja suspendre la vaga mentre es negocia amb la Generalitat
Comparteix
Insisteixen que no marxaran de la Gran Via fins que no tinguin per escrit una precontractació d'hores per a Uber i Cabify
Notícia: L’assemblea dels taxistes rebutja suspendre la vaga mentre es negocia amb la Generalitat - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a gener 19, 2019 | 16:51
    JordiP gener 19, 2019 | 16:51
    Res a fer. Amb aquesta gent no hi ha res a fer. Volen ser un monopoli dictatorial i no toleren la més mínima competència. La prosperotat i la pau de la ciutat no els interesa gens: només estan per exigir i obtenir tots els avantatges i privilegis haguts i per haver. Boicotejaran el que faci falta encara que enfonsin el congrés més sucós de l'any. Si és necessari, bloquejaran les pistes de l'aeroport per que no es mogui ni un avió. Total: terrorisme ciutadà del pitjor estil mafiós. Hi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa