Els conductors VTC es desdiuen i marxen de la Diagonal

Ha dissolt la seva mobilització de matinada, com a vot de confiança de cara a la reunió que tenen aquest dilluns amb la conselleria

Els conductors VTC que ahir a la nit anunciaven que es quedarien a la Diagonal “indefinidament” arran de la decisió dels taxistes de mantenir la vaga i continuar a la Gran Via se n’han desdit, i aquest matí ja no hi eren. La Guàrdia Urbana ha anunciat que el trànsit ja està del tot normalitzat. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ho han decidit en assemblea a les dues de la matinada com  “vot de confiança” de cara a la reunió que tenen aquest dilluns amb el conseller de Territori, Damià Calvet, que ahir es va reunir amb l’altra part del conflicte, els taxistes.

La decisió dels taxistes de mantenir la vaga i l’ocupació de la Gran Via ha enverinat encara més el conflicte amb el sector VTC, fins al punt que ahir a la nit els xofers de cotxes de lloguer van arribar a dir que volien mantenir la seva plantada a la Diagonal, cosa que finalment no han fet.

Segons van indicar ahir a la nit fonts del sector a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), havia de ser la seva resposta a la decisió de l’assemblea dels taxis de mantenir la seva vaga i rebutjar l’oferta de la Generalitat d’aturar la protesta i negociar l’ampliació del temps de precontractació dels cotxes d’Uber i Cabify.

El que oferia el Govern era aixecar la vaga immediatament i començar a negociar un barem de temps de precontractació variable segons la ciutat, “amb criteris territorials i ambientals”, segons va dir ahir el conseller de Territori, Damià Calvet, després de la reunió de 4 hores amb els taxistes i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual depèn l’Instiut Metropolità del Taxi i que dona suport als taxistes.

Precisament, el fet que aquesta reunió, durant la qual es discutia el decret que ha de regular els serveis VTC, es fes sense els representants d’aquest sector és el que va desencadenar la concentració a la Diagonal des d’ahir a la tarda​. I ara la protesta es podria mantenir i contribuir a col·lapsar encara més la ciutat demà si no hi ha cap canvi avui.

El president d’Unauto –la patronal de les VTC– a Catalunya, Josep Maria Goñi, s’ha queixat de les “pressions massive” dels taxistes sobre la conselleria i ha qualificta de “vodevil” la situació.

Més informació

Nou comentari