Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els conductors VTC es desdiuen i marxen de la Diagonal
  • CA

Els conductors VTC que ahir a la nit anunciaven que es quedarien a la Diagonal “indefinidament” arran de la decisió dels taxistes de mantenir la vaga i continuar a la Gran Via se n’han desdit, i aquest matí ja no hi eren. La Guàrdia Urbana ha anunciat que el trànsit ja està del tot normalitzat. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ho han decidit en assemblea a les dues de la matinada com  “vot de confiança” de cara a la reunió que tenen aquest dilluns amb el conseller de Territori, Damià Calvet, que ahir es va reunir amb l’altra part del conflicte, els taxistes.

La decisió dels taxistes de mantenir la vaga i l’ocupació de la Gran Via ha enverinat encara més el conflicte amb el sector VTC, fins al punt que ahir a la nit els xofers de cotxes de lloguer van arribar a dir que volien mantenir la seva plantada a la Diagonal, cosa que finalment no han fet.

Segons van indicar ahir a la nit fonts del sector a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), havia de ser la seva resposta a la decisió de l’assemblea dels taxis de mantenir la seva vaga i rebutjar l’oferta de la Generalitat d’aturar la protesta i negociar l’ampliació del temps de precontractació dels cotxes d’Uber i Cabify.

El que oferia el Govern era aixecar la vaga immediatament i començar a negociar un barem de temps de precontractació variable segons la ciutat, “amb criteris territorials i ambientals”, segons va dir ahir el conseller de Territori, Damià Calvet, després de la reunió de 4 hores amb els taxistes i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual depèn l’Instiut Metropolità del Taxi i que dona suport als taxistes.

Precisament, el fet que aquesta reunió, durant la qual es discutia el decret que ha de regular els serveis VTC, es fes sense els representants d’aquest sector és el que va desencadenar la concentració a la Diagonal des d’ahir a la tarda​. I ara la protesta es podria mantenir i contribuir a col·lapsar encara més la ciutat demà si no hi ha cap canvi avui.

El president d’Unauto –la patronal de les VTC– a Catalunya, Josep Maria Goñi, s’ha queixat de les “pressions massive” dels taxistes sobre la conselleria i ha qualificta de “vodevil” la situació.

Més notícies
Els conductors de VTC contraataquen: es concentren a Francesc Macià durant la reunió que els exclou
Notícia: Els conductors de VTC contraataquen: es concentren a Francesc Macià durant la reunió que els exclou
Comparteix
Protesten perquè no se'ls permet ser a la trobada dels taxistes amb l'administració per parlar del decret que els afecta
La patronal de les VTC “exigeix” participar en la reunió dels taxistes amb l’administració
Notícia: La patronal de les VTC “exigeix” participar en la reunió dels taxistes amb l’administració
Comparteix
El president estatal d'Unauto, Eduardo Martín, acusa la Generalitat d'"alimentar les pretensions forassenyades del taxi"
Cabify, també indignada amb la regulació de les VTC de la Generalitat
Notícia: Cabify, també indignada amb la regulació de les VTC de la Generalitat
Comparteix
L'aplicació de mobilitat avisa que "prendrà totes les mesures necessàries" per evitat la precontractació obligatòria
L’AMB acusa el Govern de voler “traspassar la responsabilitat” de les VTC
Notícia: L’AMB acusa el Govern de voler “traspassar la responsabilitat” de les VTC
Comparteix
Demana a la Generalitat "es replantegi" la precontractació de només 15 minuts i es troba "impropi" que vulgui deixar el canvi a les seves mans
Un taxista denuncia un atropellament i fuga d’un conductor de VTC
Notícia: Un taxista denuncia un atropellament i fuga d’un conductor de VTC
Comparteix
Ha resultat ferit amb un trau al cap i la policia ha vist les imatges de l'envestida a les càmeres de seguretat
L’assemblea de taxistes vota continuar la vaga
Notícia: L’assemblea de taxistes vota continuar la vaga
Comparteix
La Generalitat els demanava fer una treva en la protesta per negociar un barem variable segons cada ciutat en el temps de precontractació dels serveis VTC
“Que hi ha la tele! Sou tontos?”: baralla entre taxistes a l’assemblea
Notícia: “Que hi ha la tele! Sou tontos?”: baralla entre taxistes a l’assemblea
Comparteix
Dos dels vaguistes han arribat a les mans i un periodista resulta ferit| Tornaran a trobar-se per decidir què fan després de la reunió d'aquesta tarda amb el Govern i l'AMB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa