L’assemblea de taxistes vota continuar la vaga

La Generalitat els demanava fer una treva en la protesta per negociar un barem variable segons cada ciutat en el temps de precontractació dels serveis VTC

L’assemblea de taxistes de Barcelona mobilitzada pel confiicte de les VTC ha votat aquest dissabte a la nit continuar la vaga. Desestima així el principi d’acord amb la Generalitat que els ha transmès l’equip negociador després de quatre hores de reunió a la conselleria de Territori.

El comitè proposava una treva en la vaga fins que dimarts, dia de reunió del consell de Govern, la Generalitat els plantegés un barem de períodes de precontractació de les VTC que variaria segons cada ciutat i el volum de servei en cada població. Es tractava d’una proposta avalada personalment pel president de la Generalitat, Quim Torra, segons els portaveus que han estat en la reunió d’avui amb la conselleria i l’AMB.

Per obrir aquest procés negociador que permetria ampliar els 15 minuts de precontracttació que el decret que prepara Territori, la condició era fer una treva en la vaga i aixecar l’acampada de la Gran Via. I la reacció de l’assemblea ha sigut d’oposició frontal a la idea d’aturar la vaga.

Ha sigut una assemblea tensa que s’ha convocat a les deu de la nit, després de la reunió amb l’administració que s’ha fet a la tarda a la conselleria de Territori, i en la qual també participaven representants del departament d’Economia i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En canvi, no hi eren els representants de les VTC, tot i que ho havien demanat perquè el que es discutia és el decret que ha de regular el servei del seu sector. Com a resposta a aquesta negativa, centenars de conductors de cotxes VTC s’han concentrat a la Diagonal, a la zona de Francesc Macià, a prop d’on hi ha Territori i on es feia la reuni

Més informació

Nou comentari