Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
HM Hospitales augmenta el seu compromís social amb l’adquisició de la Fundació Hospital de Nens
  • CA

Completar la xarxa assistencial del Grup a la Ciutat Comtal. Aquest és un dels principals objectius de HM Hospitales en incorporar la Fundació Hospital de Nens de Barcelona a la seva xarxa catalana, formada ara per tres centres. El Grup té la central barcelonina a l’hospital general HM Delfos, situat a Vallcarca, i compta també amb HM Sant Jordi, hospital medicoquirúrgic i obstètric per a Sant Andreu.

HM Hospitales segueix consolidant el seu projecte d’alta especialització a Barcelona i integra dins la seva estructura la Fundació Hospital de Nens de Barcelona que passa a denominar-se Hospital HM Nens en la vessant assistencial i Fundación HM Obra Social Nens per que fa a l’activitat solidària. La Fundació Hospital de Nens de Barcelona és un dels centres pioners en assistència, docència i investigació en el camp de la pediatria de la ciutat. Aquests valors “encaixen a la perfecció amb els elements que constitueixen la base de la filosofia d’HM Hospitales”, asseguren els seus responsables. D’aquesta manera, la integració de l’activitat al Grup “serà total”, afirma el doctor Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, que afirma: “Per a nosaltres, és un privilegi poder assumir més de 133 anys d’història de pràctica de la medicina pediàtrica i continuar contribuint al bon estat de la salut i el benestar dels més petits de la ciutat perquè, tal com diu el lema de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, Barcelona només hi ha una, la de tots els nens i nenes, sigui quin sigui el seu origen o situació familiar, social i/o econòmica”.

De fet, la intenció de HM Hospitales és aprofitar “l’excel·lent proposta assistencial de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, el seu pla d’humanització i la seva experiència docent i investigadora per generar sinergies en el funcionament de la pediatria a tota la xarxa assistencial d’HM Hospitales a Espanya”.

El director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, el doctor Joan Sala, afegeix: “Comptar amb un centre de les característiques i la tradició de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona és molt important per a nosaltres perquè ens permet incorporar i desenvolupar una de les especialitats en què més cura cal posar. La salut infantil s’erigeix en una pedra angular del nostre projecte i volem convertir HM Nens en el primer hospital infantil privat de referència de Barcelona”.

Fundación HM Obra Social Nens

HM Hospitales assegura que ha fet seu l’esperit que regeix la Fundació Hospital de Nens de Barcelona i garanteix que assumirà l’activitat solidària de la seva Obra Social. Per a això, ha creat la Fundación HM Obra Social Nens, que sota el paraigua de la Fundació HM, mantindrà i potenciarà tant els seus serveis com les diferents accions que es duen a terme. Així, des del 2014, s’ha atès a gairebé 700 nens i nenes, els quals han sigut tractats bàsicament de problemes de salut dental, psicosocial, visió i nutrició. En aquest sentit, l’activitat solidària de l’entitat ha representat una ajuda a la població més desfavorida de més de 450.000 €.

La Fundación HM Obra Social Nens també respectarà els protocols de col·laboració i coordinació amb els serveis i entitats socials, així com amb les diferents empreses vinculades al projecte.

La Fundació HM ja té nombrosos projectes socials, normalment associats a activitats assistencials, tant amb unitats específiques com amb professionals que manifesten un especial interès per projectes d’aquest tipus. Però ara, en assumir l’Obra Social que ja desenvolupava la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, la Fundació HM es proposa “augmentar el seu compromís amb la societat” i per això orientarà els seus esforços cap a la població infantil, en la tasca de recerca i desenvolupament de nous tractaments.

Més de 450.000 nens i nenes atesos l’any

La Fundació Hospital de Nens de Barcelona és un dels centres de medicina pediàtrica de referència a Barcelona. Fa més de 450.000 actes mèdics cada any i més de 100.000 urgències, el servei més representatiu de la seva activitat juntament amb el d’odontologia/ortodòncia, que ha estat reconegut com un dels millors d’Europa. De tota manera, la seva atenció cobreix la pràctica totalitat de les especialitats pediàtriques reconegudes, tant a nivell ambulatori com quirúrgic.

Per oferir aquests serveis, compta amb una plantilla de més de 200 treballadors i disposa de 14 boxes a Urgències, 21 a l’Àrea Dental, 2 quiròfans i 20 habitacions, a més de la més avançada tecnologia en imatge de Radiodiagnòstic.

El doctor Javier Massaguer

Aquesta activitat assistencial i infraestructures seran gestionades pel doctor Javier Massaguer, designat per HM Hospitales per desenvolupar aquest projecte atesa la seva dilatada experiència en gestió hospitalària i com a professional en l’especialitat de pediatria. L’han nomenat director mèdic de l’Hospital HM Nens i director de la Fundación HM Obra Social Nens, ja que ambdues institucions s’integren dins l’estructura d’HM Hospitales.

El doctor Javier Massaguer és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1993) i va fer l’especialitat de Pediatria a l’Hospital Nostra Senyora del Mar (1993-97) per, posteriorment, especialitzar-se en gestió sanitària cursant el Màster en Gestió Hospitalària al Centre de Desenvolupament de Directius i finalitzant la seva formació a l’Escola Superior d’Administració d’Empreses, ESADE (1997-98). Per al doctor Massaguer, l’arribada d’HM Hospitales suposa “traspassar 133 anys de treball en assistència mèdica a la infància i una gran història d’ajuda al nen necessitat a una organització sòlida i de garantia per agafar el relleu històric”.

HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència a nivell de l’estat que basa la seva oferta en l’excel·lència assistencial sumada a la investigació, la docència, la constant innovació tecnològica i la publicació de resultats.

Dirigit per metges i amb capital 100% espanyol, compta en l’actualitat amb més de 4.800 treballadors laborals que concentren els seus esforços a oferir una medicina de qualitat i innovadora centrada en la cura de la salut i el benestar dels seus pacients i familiars.

HM Hospitales està format per 42 centres assistencials: 17 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 21 policlíniques. Tots ells treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

Més notícies
Els pacients amb càncer de l’hospital HM Delfos accediran a assajos clínics dels EUA
Notícia: Els pacients amb càncer de l’hospital HM Delfos accediran a assajos clínics dels EUA
Comparteix
El grup HM Hospitales renova el conveni amb The Start Center i l'amplia al centre de Barcelona
Ampliació de capital a l’hospital HM Delfos per continuar l’expansió
Notícia: Ampliació de capital a l’hospital HM Delfos per continuar l’expansió
Comparteix
El grup HM Hospitales ja va adquirir la clínica Sant Jordi i ara vol afegir més centres a la seva xarxa a Barcelona
L’hospital Delfos estrena una unitat per tractar l’obesitat sense cirurgia
Notícia: L’hospital Delfos estrena una unitat per tractar l’obesitat sense cirurgia
Comparteix
L'endoscòpia bariàtrica és la tècnica més innovadora i evita les complicacions de les reduccions d'estòmac quirúrgiques
HM Delfos reforça l’atenció als seus pacients amb un conveni amb l’Associació contra el Càncer
Notícia: HM Delfos reforça l’atenció als seus pacients amb un conveni amb l’Associació contra el Càncer
Comparteix
El programa 'Primer impacte' garantirà l'atenció psicològica i assessorament als malalts i les famílies a partir del moment del diagnòstic
L’hospital HM Delfos signa un conveni amb la UIC per formar metges i infermers
Notícia: L’hospital HM Delfos signa un conveni amb la UIC per formar metges i infermers
Comparteix
La docència és un dels pilars del model del grup HM Hospitals i per això van anunciar des del primer moment que volien que el centre barceloní fos hospital universitari
L’hospital HM Delfos formarà estudiants de psicologia de la universitat Abat Oliba
Notícia: L’hospital HM Delfos formarà estudiants de psicologia de la universitat Abat Oliba
Comparteix
El conveni s'afegeix al que el centre situat al barri de Vallcarca ja va firmar amb la UIC
L'equip que liderarà el nou centre de cardiologia. | HM Hospitals
L’hospital HM Delfos inaugura un centre integral de malalties cardiovasculars
Notícia: L’hospital HM Delfos inaugura un centre integral de malalties cardiovasculars
Comparteix
És el segon centre que impulsa el grup HM Hospitales en un mes
Entrada de l'Hospital HM Delfos / Cedida
L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral
Notícia: L’Hospital HM Delfos crea un centre oncològic integral
Comparteix
Els investigadors i especialistes hi oferiran tractaments personalitzats i assajos clínics als pacients de càncer
HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació
Notícia: HM Hospitales, nou propietari de Delfos i la Clínica Sant Jordi, creix un 14,4% en facturació
Comparteix
El 2018 va ser l'any de l'aterratge del grup a Barcelona, que es continua amb l'adquisició de la Clínica Sant Jordi, de Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa