Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calvet accepta debatre sobre creuers però nega un “creixement alarmant”
  • CA

El president del Port de Barcelona, ​​Damià Calvet, nega que la ciutat es trobi en risc per un eventual augment de l’arribada de creuristes i de creuers que hi atraquin. Davant de la suggerència d’Ada Colau de limitar el nombre d’embarcacions turístiques que fan escala a la capital, Calvet ha contestat a l’alcaldessa que no es pot parlar “en cap cas” d’un increment alarmant de turisme de creuers. En tot cas, el màxim responsable de l’autoritat portuària s’ha mostrat disposat a participar en la taula que Colau vol que aplegui l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat per debatre sobre l’activitat creuerista i mirar si cal regular-la.

En tot cas, el president del Port de Barcelona ressalta que “estudis contrastats” demostren que els creuers són rendibles per a la ciutat, segons consta a la carta de Calvet a Colau a què el TOT Barcelona ha tingut accés. “L’impacte econòmic i el benefici induït per altres sectors és innegable”, defensa el dirigent del Port, que defensa que ara “es tracta de gestionar amb cura aquest actiu per treure-li el màxim profit per a l’economia, l’ocupació i la reputació de la ciutat, i fer-ho de forma sostenible”.

Amb la resposta, Calvet torna a mostrar-se escèptic amb el plantejament de l’alcaldessa de restringir la xifra de vaixells turístics que fan escala a la ciutat. Alhora, el Port marca la seva posició davant de la demanda de Colau de crear una taula de treball entre administracions.

“Esperem que la taula de treball proposada resulti útil en aquest sentit, i restem en espera de la seva convocatòria”, ha afegit. Per la seva banda, l’alcaldessa vol que la cimera entre administracions serveixi per abordar el límit de creuers que la capital catalana pot acollir i establir-ne una regulació “clara i precisa”.

La missiva de Colau

A la seva missiva, Colau recorda que el mandat anterior es va fer un primer pas per ordenar l’activitat, concentrant les terminals de creuers al Moll Adossat, allunyat del centre de la ciutat, i sosté que ara cal “anar més enllà, ja que les dades de creixement són alarmants”. En aquest sentit, Calvet ha explicat que en els darrers anys, excepte durant la pandèmia, el Port de Barcelona ha rebut una mitjana de 800 escales de creuers per temporada i que aquest any continua “en la mateixa línia”, segons recull Europa Press.

El president del port també ha assenyalat que la col·laboració amb l’Ajuntament “ha estat una constant” i ha recordat l’acord del 2018 d’ordenació de l’activitat de creuers, que, segons ell, la infraestructura compleix escrupolosament. “S’està treballant conjuntament en les externalitats negatives, no exemptes en altres sectors, que les dues institucions intentem mitigar”, ha afegit.

Calvet ha assegurat que l’estratègia en matèria de creuers del Port de Barcelona “no persegueix un model sense límits”, tal com constata l’acord del 2018 esmentat. “La priorització de Barcelona com a port base, la desestacionalització del sector, els incentius als vaixells ambientalment més eficients i el projecte d’electrificació del Moll Adossat en són una bona mostra”, ha afegit.

Més notícies
Agents dels Mossos patrullen per Barcelona / Mossos
Cop contra lladres reincidents: 31 detinguts en un cap de setmana
Notícia: Cop contra lladres reincidents: 31 detinguts en un cap de setmana
Comparteix
Entre tots els arrestats acumulaven un total de 173 antecedents policials
Un creuer al port de Barcelona
Foment lamenta “l’ocurrència” de Colau de voler limitar els creuers
Notícia: Foment lamenta “l’ocurrència” de Colau de voler limitar els creuers
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona ha insistit en la necessitat de reduir l'impacte ambiental d'aquestes embarcacions sobre la ciutat i el veïnat
Un creuer al port de Barcelona / APB
Colau insisteix en limitar creuers, ara per carta a Govern, Port i Foment
Notícia: Colau insisteix en limitar creuers, ara per carta a Govern, Port i Foment
Comparteix
L’alcaldessa de Barcelona ha demanat una taula de treball, després de llançar la idea a televisió
Solar de Gràcia on campa un plaga de rates / Twitter
Ofensiva contra una plaga de rates una setmana després de denunciar-se
Notícia: Ofensiva contra una plaga de rates una setmana després de denunciar-se
Comparteix
L'Ajuntament comença a exterminar els rosegadors que campen en un solar ocupat de Gràcia i proper a una llar d'infants

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 24, 2022 | 21:06
    Anònim maig 24, 2022 | 21:06
    Calvet acabarà fent bona la Colau
  2. Icona del comentari de: Josep de Espinós Marcet a maig 25, 2022 | 08:14
    Josep de Espinós Marcet maig 25, 2022 | 08:14
    Aquest home ha perdut l'oremus i la dignitat. Inventa l'impost de CO2 per atracar als catalans, i ara es dedica a intoxicar als barcelonins amb el fem dels ricatxos amb yate i vaixells contaminants com la incineradora. Amb aquest home, Junts fa el ridicul, es increible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa