Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona destina fins a set milions per impulsar la innovació

El Port de Barcelona es prepara per donar un impuls a la innovació en les seves instal·lacions. El president de l’autoritat portuària, Damià Calvet, ha presentat aquest dijous un pla específic d’innovació i ha anunciat la creació de la fundació BCN Port Innovation, per gestionar propostes de canvi i accelerar la implantació de projectes tecnològics, ambientals i de transició energètica.

A més de la constitució d’una fundació privada, el Port de Barcelona té previst adaptar nous espais físics amb l’objectiu d’impulsar la innovació relacionada amb l’economia blava. El projecte forma de les previsiones incloses dins del marc del nou Pla d‟Innovació 2021-2024. Calvet ho ha explicat en la presentació del pla d’innovació de la infraestructura, juntament amb la directora d’innovació, Emma Cobos.

Calvet ha detallat que la inversió estimada és entre sis i set milions d’euros. El projecte preveu aprofitar diferents espais ja construïts per ajudar a crear i provar les noves tecnologies, tant del Port Vell com de les instal·lacions ubicades darrere de la dàrsena de Sant Bertran.

Blue Tech Port

Aquest darrer espai acollirà el nou Blue Tech Port, que ha de servir tant per acollir les empreses que formin part del projecte com un espai de trobada que permeti crear sinergies. En aquest sentit, allotjarà la seu de la nova fundació, les acceleradores d’empreses, els centres de formació i el nou Institut de Logística impulsat pel Port, a més de les empreses.

Calvet ha assenyalat que encara s’està treballant el projecte bàsic, per la qual cosa no hi ha calendari d’aplicació per ara. El pla preveu col·laborar amb la resta de centres d’innovació que ja hi ha a Barcelona.

Nova fundació

Calvet ha explicat que per tal d’agilitzar i accelerar aquesta innovació i la transformació cap a un ‘smart port’, es crearà la fundació privada Barcelona Port Innovation, juntament amb les empreses Ackcent i Aggity. Estarà oberta a altres empreses en forma de ‘partner’.

Cobos ha assenyalat que aquesta fundació sorgeix de “veure que la gestió ordinària no permet fer innovacions de forma massiva, ordenada i ràpida”. “No es tracta duna fundació del Port per al Port, sinó que ha danar més enllà de la comunitat portuària”, ha dit Cobo.

La fundació tindrà l’objectiu de buscar experts en diferents temàtiques. La pretensió amb què la fundació parteix és que els experts contactats aportin solucions als reptes que “potser no s’han plantejat aquí però tenen resposta a altres sectors”.

A la recerca de col·laboració

El nou pla d’innovació és la manera d'”ordenar i orientar encara més la comunitat” les eines d’innovació que ja tenia el Port de Barcelona, ​​i ha de permetre impulsar una innovació més col·laborativa per avançar a través d’aliances estratègiques, ha explicat Calvet .

Ha lamentat que la innovació a Barcelona “encara no mira prou el mar” tot i tenir grans projectes relacionats amb l’economia blava.

L’objectiu final és consolidar un “districte tecnològic centrat en la innovació logística portuària i l’economia blava”.

Més notícies
Un comptador domèstic de l'aigua / AMB

Acord per la nova tarifa de l’aigua metropolitana

Notícia: Acord per la nova tarifa de l’aigua metropolitana
Comparteix
Increment per sota de l'IPC | Els tributs inclosos al rebut han pujat un 102% des de 2015
Notícia: Acord per la nova tarifa de l’aigua metropolitana - Mobile
La Generalitat ha declarat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a causa d'una onada de pols africà / ACN

Desactivat l’avís de contaminació pel nivell de partícules a Barcelona

Notícia: Desactivat l’avís de contaminació pel nivell de partícules a Barcelona
Comparteix
Dijous es va declarar l'estat preventiu a 40 municipis de la conurbació de la capital per una entrada de pols africana
Notícia: Desactivat l’avís de contaminació pel nivell de partícules a Barcelona - Mobile
Il·luminació de Nadal a Aragó / Ajuntament de Barcelona

Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit

Notícia: Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit
Comparteix
El consistori destina 800.000 euros per finançar la instal·lació de l'enllumenat a eixos comercials
Notícia: Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit - Mobile
El macrojudici per corrupció urbanística a Ciutat Vella s'ha celebrat a l'auditori de la Ciutat de la Justícia / Pol Solà (ACN)

La Fiscalia manté les penes de presó a la trama de corrupció a Ciutat Vella

Notícia: La Fiscalia manté les penes de presó a la trama de corrupció a Ciutat Vella
Comparteix
Al març ja els va rebaixar les penes a la majoria d'investigats pel cas dels pisos turístics
Notícia: La Fiscalia manté les penes de presó a la trama de corrupció a Ciutat Vella - Mobile

Nou comentari

Comparteix