Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona subvencionarà un 75% dels llums de Nadal per tercer any seguit
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona subvencionarà per tercer any consecutiu fins al 75% del cost de l’enllumenat de Nadal als eixos comercials de la ciutat. El govern municipal ha aprovat destinar 800.000 euros per ajudar a finançar la instal·lació dels llums nadalencs enguany a les zones on es concentren botigues i establiments.

Les entitats comercials poden presentar les sol·licituds a partir del 17 de maig per rebre els ajuts per costejar l’enllumenat. El 14 de juny s’esgota el termini per tramitar les peticions per accedir a la contribució que pagui fins a tres quartes part del cost de la instal·lació, el manteniment, el muntatge i el desmuntatge de la decoració lumínica.

Abans de la pandèmia de la Covid, el consistori s’oferia a desemborsar fins a la meitat com a màxim del preu dels llums que els eixos comercials de la ciutat pengessin per a la campanya de Nadal. El govern municipal afirma que mantenir un any més la subvenció de fins al 75% és una forma de donar suport a les entitats comercials representatives de la ciutat “per poder fer front a les fortes dificultats econòmiques que ha patit i continua patint aquest sector arran de la pandèmia de la Covid-19”.

El tinent d’alcalde d’Economia, Jaume Collboni, ha defensat aplicar un any més una ajuda que cobreixi fins al 75% de la despesa perquè els llums de Nadal contribueixin a estimular una revifada de les vendes i dels negocis. “La il·luminació nadalenca tornarà a ser clau per afavorir la reactivació del teixit comercial al Nadal”, ha augurat Collboni.

Nou model de Nadal

Alhora, el tinent d’alcalde ha argumentat que l’Ajuntament ha promogut “un nou model de Nadal a Barcelona” en paral·lel als intents per reflotar el teixit comercial de la davallada per la Covid durant els dos últims anys, “amb més carrers il·luminats, apostant per nous dissenys i amb la participació de tots els eixos comercials”, ha destacat. “Per això, el manteniment de la subvenció del 75% de l’enllumenat nadalenc aquest 2022 s’emmarca en la línia de continuar fent de Barcelona una ciutat referent del Nadal, perquè sobretot volem contribuir a que l’esperit de les festes arribi i es faci sentir a tots els barris de la ciutat”, ha argumentat.

L’Ajuntament subratlla que té la “convicció” que “la il·luminació nadalenca ha de ser una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat durant les festes nadalenques, i singularment, del comerç del centre de la ciutat”. Afegeix que és una impressió compartida amb les entitats del sector, “que reiteradament han posat de manifest que la il·luminació nadalenca és una de les mesures més efectives per fomentar les compres als comerços locals de cara a les festes nadalenques”, apunta el consistori.

El consistori assenyala que prepara novetats tant en la il·luminació com en les activitats per a la celebració del Nadal d’enguany, tot i que no anticipa més. L’Ajuntament expressa “la voluntat de fer de Barcelona un referent europeu també durant l’època hivernal”.

Més notícies
Una imatge d'arxiu de l'antiga llosa de la ronda de Sant Antoni / MMP
El Síndic vol que s’ubiquin classes i exposicions a la llosa de Sant Antoni
Notícia: El Síndic vol que s’ubiquin classes i exposicions a la llosa de Sant Antoni
Comparteix
Reclama consensuar solucions amb les entitats veïnals mentre el debat per la reobertura de la ronda s'escalfa
Fira de Santa Llúcia, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona
El perquè de la fira de Nadal en ple maig a Barcelona
Notícia: El perquè de la fira de Nadal en ple maig a Barcelona
Comparteix
Les xarxes bullen i s'omplen de preguntes, davant d'un secretisme que manté fins i tot l'Ajuntament
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte institucional / ACN
Els comuns voten aquest dissabte perquè Colau opti a un tercer mandat
Notícia: Els comuns voten aquest dissabte perquè Colau opti a un tercer mandat
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona ha de decidir aquests maig si fa el pas definitiu i aposta per la reelecció
Ernest Maragall, líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i alcaldable pel partit republicà a les pròximes eleccions municipals de la capital catalana / Jordi Borràs
Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
Notícia: Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
Comparteix
L'alcaldable republicà dona per "esgotat" el projecte de Colau i afirma que els socialistes defensen el "creixement al preu que sigui"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa