Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El perquè de la fira de Nadal en ple maig a Barcelona
  • CA

“Maig i a Barcelona estan muntant una fira de Nadal. No passa res, però no ho acabo de pillar”. Aquesta és la pregunta que es fa en Juanma. I la fa a través de Twitter, amb l’ànim que algú li doni alguna resposta a aquest fenomen tan estrany. La fira de Santa Llúcia es celebra per Nadal, amb tota mena de decoracions pròpies d’aquesta època de l’any. I no pas ara, on la màniga curta ja s’instal·la i guanya l’hegemonia al vestuari dels barcelonins.

Un altre usuari d’aquesta xarxa social en fa befa i li pregunta: “El Corte Inglés què diu? Perquè si ya es Navidad en el Corte Inglés [en referència al reconegut de l’empresa]… ya es Navidad y punto. No hi ha debat”. L’estampa està adornada d’un avet gegant, d’un color ben verd i boles vermelles, color sang. També hi ha les típiques parades que s’instal·len en aquesta zona del casc històric de la capital catalana.

No és l’únic sorprès per aquest fet. “Avui és Nadal a la plaça de la Catedral. Fem la festa doncs!”, anima la Magda Casamitjana. Malgrat la il·lusió, no ha rebut cap resposta [a les 13.30 hores de la tarda]. A la fotografia que hi publica, s’hi veu tota una estampa nadalenca d’allò més solemne. Avets de totes les mides, paradetes de fusta i decoració de Nadal.

“Mercat de Nadal a la catedral de Barcelona al maig. No és broma, ens agraden tant les nadales i els torrons que hem dit vinga repetim, però amb calor“, bromeja la Silvia Pardo. I dona la resposta definitiva: “És un rodatge”.

Així és. A hores d’ara hi ha moltes incògnites per esclarir. De fet, l’Ajuntament de Barcelona no ha volgut donar resposta al TOT Barcelona sobre què s’hi està fent, exactament. Només apunten que hi ha un rodatge en marxa. Betevé explica que hi ha una producció de Netflix en marxa. I que l’està dirigint la productora Nostromo Pictures, que ha fet pel·lícules com La red avispa (2019), Hogar (2020) i Ofrenda a la tormenta (2020). També ha realitzat Los favoritos de Midas (2020), la seva primera miniserie.

Altres exemples

Barcelona és un escenari prolífic per a la producció cinematogràfica. Al gener el Paral·lel es va disfressar per desplegar-hi una escena postapocalíptica. Allà s’hi veien vehicles tombats –inclòs un camió–, contenidors cremats, fulles i branques per terra i sobretot moltíssima pols per tot arreu. Tot es va fer per desplegar el paisatge devastat que recrea l’spin-off de la pel·lícula de suspens Bird Box (2018), traduïda al castellà com A ciegas i protagonitzada per Sandra Bullock.

La gravació de la nova entrega va començar al novembre i va acabar al desembre. Es va inspirar en el món que dibuixa el novel·lista Josh Malerman. La pel·lícula no té data d’estrena, però ja s’ha fet públic que estarà ambientada a Barcelona. La dirigeixen Àlex i David Pastor, que ja van imaginar com quedaria la capital catalana després d’una hecatombe mundial a la pel·lícula Los últimos días (2013). Segons la premsa especialitzada, podria ser el primer de diversos spin-off que traslladin la mateixa trama a diferents ubicacions i idiomes del món.

També al Bon Pastor

Abans del Paral·lel li va tocar el torn als antics terrenys de la Mercedes-Benz, al Bon Pastor. Allà també s’hi van gravar imatges per aquest film. L’Ajuntament de Barcelona va anunciar l’abril passat l’acord a què havia arribat amb Conren Tranway, propietària del solar de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz al Bon Pastor, de més de 90.000 metres quadrats i sense ús des de 2007. Els terrenys han d’allotjar una zona residencial de 1.450 habitatges (el 40% socials), equipaments, espais públics, una nova superilla, i convertir la zona en un nou centre econòmic destinat a indústries creatives i indústries 4.0. La Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava de la Universitat de Vic tindrà també la seva seu en el nou espai.

Més notícies
L'església atrapa als turistes | Twitter
La Barcelona medieval torna a Netflix
Notícia: La Barcelona medieval torna a Netflix
Comparteix
La plataforma estrena 'Els hereus de la terra', la seqüela de 'La catedral del mar', que arribarà en català a TV3 el 2023
Rodatge de la seqüela de Bird Box al Paral·lel / @RavalSud
IMATGES | El Paral·lel postapocalíptic segons Netflix
Notícia: IMATGES | El Paral·lel postapocalíptic segons Netflix
Comparteix
La plataforma roda aquest diumenge a Barcelona l'spin-off de Bird Box
10 pel·lícules rodades a Barcelona per veure aquest pont / D.C.
10 pel·lícules rodades a Barcelona per veure aquest pont
Notícia: 10 pel·lícules rodades a Barcelona per veure aquest pont
Comparteix
A través dels films gravats a la capital es pot veure l'evolució històrica de la ciutat
La plataforma filmarà a partir de la setmana vinent l’spin-off de Birdbox, dirigida pels germans Pastor JORDI PLAY
Netflix comença a rodar al Bon Pastor
Notícia: Netflix comença a rodar al Bon Pastor
Comparteix
La plataforma filmarà a partir de la setmana vinent l’spin-off de Birdbox (A Ciegas), dirigida pels germans Pastor, als terrenys de l’antiga Mercedes-Benz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa