Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Netflix comença a rodar al Bon Pastor
  • CA

Malgrat el mal temps de les darreres hores, als antics terrenys de la Mercedes-Benz s’hi treballa de valent per enllestir els escenaris i decorats on, a partir de la setmana vinent, els germans Àlex i David Pastor començaran a rodar l’spin-off d’un dels èxits més internacionals de la plataforma Netflix, la pel·lícula Birdbox (A Ciegas). Serà la continuació del thriller postapocalíptic que Sandra Bullock va protagonitzar el 2018, en què interpretava una mare que intentava salvar-se amb els seus fills d’un éssers estranys que havien provocat el suïcidi de bona part del planeta.

En la nova entrega ideada pels germans Pastor, els protagonistes seran en Sebastián i la seva filla Anna, que han d’assegurar-se la supervivència tot travessant els carrers deserts de Barcelona. Tot i que el film encara no té nom ni data prevista d’estrena, Netflix ja ha destapat que el film estarà protagonitzat per l’actor Mario Casas, Georgina Campbell, Lola Dueñas, Michell Jenner i Leonardo Sbaraglia. Segons la productora Nostromo Pictures, el rodatge als terrenys de la Mercedes-Benz s’allargaran fins al mes de febrer del 2022.

Rodatge de Netflix al solar de l’antiga fàbrica Mercedes del barri de Bon Pastor. JORDI PLAY

Un plató singular

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar l’abril passat l’acord a què havia arribat amb Conren Tranway, propietària del solar de la antiga fàbrica Mercedes-Benz al Bon Pastor, de més de 90.000 metres quadrats i sense ús des de 2007. Els terrenys han d’allotjar una zona residencial de 1.450 habitatges (el 40% socials), equipaments, espais públics, una nova superilla, i convertir la zona en un nou centre econòmic destinat a indústries creatives i indústries 4.0. La Facultat de Disseny i Enginyeria Elisava de la Universitat de Vic tindrà també la seva seu en el nou espai.

Aquesta transformació requereix la modificació urbanística del Pla General Metropolità per fer possible que aquest sòl industrial pugui destinar-se a vivenda i acollir activitat econòmica. El solar, equivalent a més de set illes de l’Eixample, està delimitat pels carrers de Sant Adrià, Ciutat d’Asunción, passeig de l’Havana i el Parc de la Maquinista. S’espera que el projecte sigui una realitat el 2026, dotant de vida aquesta extensa zona que fa de frontissa entre els barris del Bon Pastor i Sant Andreu del Palomar.

El film estarà protagonitzat per l’actor Mario Casas JORDI PLAY

Emblema del Bon Pastor

Abans que la Mercedes-Benz hi arribés a la dècada dels anys vuitanta, el recinte va albergar l’antiga fàbrica ENMASA (Empresa Nacional de Motors d’Aviació, S.A.). El projecte va ser encarregat a l’arquitecte racionalista Robert Terrades, autor també de l’antiga torre de control de l’aeroport del Prat. El nou projecte tancat entre Ajuntament i Conren Tranway fa possible la preservació de l’edifici més antic que Terrades va projectar per al recinte, i que és un magnífic exemple de l’arquitectura racionalista.

Tot i que no està catalogat ni protegit, la seva conservació permetrà preservar la memòria del passat industrial de l’espai. L’arquitectura singular de l’edifici de Terradas també ha estat especialment llaminera per a la indústria cinematogràfica, que l’ha convertida en un dels escenaris per al rodatge de la pel·lícula Los renglones torcidos de Dios, l’adaptació de la novel·la de Torcuato Luca de Tena que ha dirigit Oriol Paulo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa