Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall obvia els comuns i diu que l’alcaldia serà entre ERC o PSC
  • CA

“El concepte comuns ha donat de si tot el que podia donar de si. El projecte està esgotat”. Aquestes han estat les paraules d’Ernest Maragall, líder d’ERC a Barcelona i flamant alcaldable de cara a les pròximes eleccions municipals a la capital catalana, previstes per l’any vinent. Ho ha dit en una entrevista al programa Cafè d’Idees (La2) de Gemma Nierga D’aquesta forma, el republicà borra de l’equació la Barcelona en Comú (BComú) d’Ada Colau, que aquest mes ha de decidir si concorre a la cursa electoral per optar a un tercer mandat. Fora el projecte de Colau, Maragall situa la pugna per la vara d’alcalde entre ERC i el PSC.

“El contrast de fons que hi haurà serà el que representa ERC i el socialisme aquest del creixement al preu que sigui, del turisme desbocat i de la manca de gestió”, ha dit, en al·lusió al model que defensa l’actual líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que també es presenta com a alcaldable. “La capacitat personal de Colau és indiscutible, però no està afegint res a la governabilitat de la ciutat, al revés, està perjudicant el seu propi plantejament inicial”, ha afirmat, en referència als comuns.

El govern de Colau i Collboni no és útil a la ciutadania, es desprèn de les paraules de Maragall que, per pes en nombre de regidors a l’Ajuntament, és el primer partit de l’oposició al consistori, malgrat que ha donat suport als principals projectes de la ciutat. “Hem perdut el control com a ciutat a la Barceloneta, perquè està poblada de ciutadans exercint activitats que no estaven regulades ni permeses, com els trixis o tota una restauració excedint els límits d’ocupació d’espai públic, o delinqüència actuant en tota mena de tràfics il·lícits”, ha dit. “És tot un espectacle”, ha afirmat. “Tenim espais concrets on la ciutadania se sent expulsada i maltractada al seu propi espai públic. I passa a la Barceloneta, al Raval sud, a barris del Besòs. Això té a veure amb una manera de governar”, ha enumerat.

Contra la dependència del turisme

Maragall defensa un turisme controlat, regulat i dosificat. “Hem de tenir un model econòmic i productiu diferent de l’actual -que ara ens ofereixen que tornem-, al de la pura dependència del turisme com a única forma de treball i riquesa. És possible que Barcelona tingui un model productiu més diversificat, interessant i valuós. No és gens bo que gestionem el turisme com ho fem ara”, ha defensat. “Tenim molt més que turisme i és molt important que no matem la gallina d’ous d’or, però l’hem de regular bé”, s’ha refermat. Tot per evitar que es reprodueixin els nivells de turisme de “massificació espectacular” que s’han viscut en altres moments, abans de la pandèmia de la covid-19.

Maragall, únic candidat per ERC

Maragall ha estat l’únic candidat que s’ha presentat per ERC per ser el cap de llista dels republicans per optar a l’alcaldia de Barcelona. La situació és idèntica a la que es va viure a Junts a principis d’any, quan la líder municipal de la formació, Elsa Artadi -que ara s’ha donat de baixa de la política institucional-, va ser l’única candidata que va presentar els avals exigits, sense que cap altre aspirant li disputés encapçalar la llista electoral. Quan es va saber la notícia que cap més juntaire li disputaria el número u de la llista electoral, Maragall va criticar-ho: “Espero que ho fem millor en aquest terreny de qualitat democràtica interna”, s’aventurava al març, en declaracions al TOT Barcelona.

Més notícies
Elsa Artadi a la campanya electoral de 2019 / ACN - Guillem Roset
Jordi Sànchez proposa que el relleu d’Artadi l’esculli la nova direcció
Notícia: Jordi Sànchez proposa que el relleu d’Artadi l’esculli la nova direcció
Comparteix
La cerca d'alcaldable començaria aquest estiu i passaria per noves primàries
Elsa Artadi, el 2020 després de cessar com a consellera per ser regidora / Jordi Play
Ball de travesses per al difícil recanvi d’Artadi a Barcelona
Notícia: Ball de travesses per al difícil recanvi d’Artadi a Barcelona
Comparteix
És la tercera cap de llista que fa un pas enrere després de l'alcaldia de Xavier Trias
El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall / Jordi Borràs
Via lliure perquè Maragall sigui de nou l’alcaldable d’ERC el 2023
Notícia: Via lliure perquè Maragall sigui de nou l’alcaldable d’ERC el 2023
Comparteix
El republicà no troba cap rival per competir en les primàries i repetirà com a candidat per governar Barcelona
Manuel Valls en una imatge d'arxiu / ACN
Manuel Valls, possible fitxatge de Macron en les legislatives franceses
Notícia: Manuel Valls, possible fitxatge de Macron en les legislatives franceses
Comparteix
El president francès pensa en l'exregidor de Barcelona per ser candidat a diputat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ferreret a maig 10, 2022 | 19:53
    ferreret maig 10, 2022 | 19:53
    Ernest, no comencis a fer fineses, que us fotreu de cap i després tot seran lamentacions
  2. Icona del comentari de: Maria a maig 10, 2022 | 22:08
    Maria maig 10, 2022 | 22:08
    Si, és un alcaldable amb un llarg futur per endavant. Quants anyets dieu que té, el xicot?. Què deixa ben clar que a ER no tenen ningú per posar que no sigui un altra mòmia, com el Junqueras o el Tardà.
  3. Icona del comentari de: Barceloní fatigat. a maig 11, 2022 | 08:34
    Barceloní fatigat. maig 11, 2022 | 08:34
    Entre ERC o PSC?. No cal pas molestar-se anant a votar; tan botiflers son els uns com els altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa