Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop contra lladres reincidents: 31 detinguts en un cap de setmana
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van arrestar durant el passat cap de setmana 31 persones per a la seva vinculació amb diversos robatoris violents ocorreguts en diversos punts de la ciutat. Entre els detinguts acumulaven un total de 173 antecedents policials.

Les detencions es van fer en el marc del pla d’acció Tremall, que lluita contra la multireincidència en els robatoris violents. Aquesta iniciativa facilita la ràpida actuació dels agents en els diferents dispositius d’oci nocturn i de prevenció de robatoris de rellotges d’alta gamma que es despleguen durant el cap de setmana a la ciutat.

Segons informa el cos policial, entre divendres i diumenge es van identificar un total de 53 persones que acumulaven entre totes 684 antecedents. També es van fer diverses detencions per ordres de crida i cerca judicials i es van obrir diligències a quatre persones per altres delictes.

Detencions ‘in fraganti’

Una de les actuacions més destacades del cap de setmana la van dur a terme dissabte a la nit un grup d’agents de la comissaria de Ciutat Vella durant un dispositiu a la zona de la Barceloneta. Els policies van enxampar in fraganti tres homes mentre intentaven robar a dues persones que sortien d’un local d’oci nocturn. Els lladres volien emportar-se robar dos rellotges d’alta gamma, valorats en 5.000 i 9.000 euros respectivament. Agents de la mateixa comissaria també van arrestar tres persones per la temptativa de robatori d’un altre rellotge valorat en 42.000 euros. En aquest cas, els lladres no van aconseguir emportar-se el botí i van poder ser identificats minuts després dels fets, malgrat fugir en patinet del lloc.

Del total de 31 detinguts durant el passat cap de setmana, el jutjat de guàrdia només en va ordenar l’ingrés a presó de dos dels arrestats. La resta van quedar en llibertat amb càrrecs.

Més càstig a la reincidència

Per altra banda, els grups parlamentaris del PSOE i el PDeCAT al Congrés han arribat a un acord aquest dimarts per tramitar una modificació del Codi Penal per elevar les penes als delinqüents reincidents. L’enduriment és una reclamació habitual del govern municipal de Barcelona, expressada tant per l’alcaldessa Ada Colau com pel tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

Precisament, Batlle s’ha mostrat satisfet pel compromís que ha trascendit per modificar el Codi Penal. Segons Batlle es tracta d’una “bona notícia” que portaven molt de temps demanant des del seu partit – Units per Avançar – com també des del propi consistori per lluitar contra la sensació “d’impunitat” que tenien els autors. Tot i això, Batlle ha apuntat que es tracta d’una mesura “puntual i lleugera” que s’haurà d’acompanyar d’altres instruments en un futur per lluitar “contra la delinqüència urbana”, informa ACN.

Batlle ha subratllat que havia treballat intensament en aquest temes, a partir de diverses reunions amb el ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska, i que també havia fet reclamacions als grups del Congrés. Tot i això, el tinent ha aprofitat per insistir en que també fa falta un reforç dels instruments judicials i de la pròpia fiscalia. “Es necessita una reacció punitiva més eficaç”, ha afegit, recordant, per exemple, que una bona opció seria accelerar la posada en marxa dels judicis ràpids pels delictes lleus.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. “Serveix per enviar un missatge a la delinqüència organitzada: s’ha acabat la impunitat”, ha reblat Collboni. El tinent ha valorat positivament la notícia i ha subratllat que tindrà un efecte directe tan sols pel seu anunci. Organitzacions com Barcelona Oberta, l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia, Comertia i el Gremi d’Hotels de Barcelona també han aplaudit que s’endureixi el Codi Penal contra la reincidència.

Unificació de serveis

Els Mossos d’Esquadra han intensificat recentment la lluita contra la multireincidència en els robatoris violents i en els delictes contra el patrimoni a Barcelona amb dispositius especials. Amb aquest objectiu s’han unificat diversos serveis centrals i territorials per formar equips conjunts de treball, com ara els efectius de l’Àrea de Transport Metropolità (ASTMET), especialitzats en el patrullatge preventiu al transport urbà de Barcelona, el Grup Regional de Delinqüència Urbana o els grups de Delinqüència Urbana dels diferents districtes de Barcelona.

Més notícies
Solar de Gràcia on campa un plaga de rates / Twitter
Ofensiva contra una plaga de rates una setmana després de denunciar-se
Notícia: Ofensiva contra una plaga de rates una setmana després de denunciar-se
Comparteix
L'Ajuntament comença a exterminar els rosegadors que campen en un solar ocupat de Gràcia i proper a una llar d'infants
Andana de l'estació Clot-Aragó de Renfe / Foto: Wikimedia - Falk2
Tres mesos de tall de trens a Barcelona, d’agost a novembre
Notícia: Tres mesos de tall de trens a Barcelona, d’agost a novembre
Comparteix
Les obres de la Sagrera obligaran a interrompre el servei a les línies R2 i R11 entre Clot i Sant Andreu
Gent amb paraigües als carrers de la ciutat de Barcelona / Jordi Play
ALERTA MÉTEO | S’avança la pluja prevista a Barcelona
Notícia: ALERTA MÉTEO | S’avança la pluja prevista a Barcelona
Comparteix
La previsió és que se superin els vint litres de pluja acumulada en només mitja hora
La cuina il·legal desmantellada per la Guàrdia Urbana / Guàrdia Urbana
Desmantellen una cuina il·legal sense assegurança a Nou Barris
Notícia: Desmantellen una cuina il·legal sense assegurança a Nou Barris
Comparteix
La Guàrdia Urbana intervé 200 quilos de menjar "de dubtosa procedència i conservació"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa