Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ALERTA MÉTEO | S’avança la pluja prevista a Barcelona
  • CA

L’anunciat canvi de temps arribarà previsiblement aquesta tarda a Barcelona. El servei de Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla Inuncat davant la possibilitat de pluja intensa a la capital del país i a bona part del territori català. Segons la previsió, les precipitacions podrien superar els vint litres de pluja acumulada en només mitja hora.

Les dades facilitades pel Meteocat apunten que la pluja arrencarà cap a les set de tarda i que podria allargar-se durant tota la nit i la matinada de dimecres. Les precipitacions no es traduiran, però, en una caiguda pronunciada de les temperatures, que es mantindran al voltant dels vint graus, ni tampoc en un augment de la força del vent. La previsió és que la tempesta es concentri principalment a la zona del prelitoral, els Pirineus i el Prepirineu. Però en tot cas, cal mantenir-se en alerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya mantindrà activat fins demà a primera hora del matí el grau tres de perill -sobre un màxim de sis- per la situació meteorològica, però no es descarta que s’ampliï si les precipitacions no remeten.

Des de Protecció Civil han fet una crida a la ciutadania per extremar la precaució sobretot a les carreteres, on la pluja intensa pot acabar traduint-se en embussos i també pot dificultar la circulació per la ciutat i per altres punts del territori català, on també està previst que s’hi registrin forts aiguats amb llamps i trons.

Aquest canvi brusc de temps a la capital arriba després d’un cap de setmana de calor asfixiant més propi dels mesos d’estiu i que ha deixat escenes impactants com les platges de la ciutat plenes a vessar el ple mes de maig. El pronòstic indica que durant la resta de la setmana es mantindrà el cel tapat amb núvols, però sí que no es preveuen més precipitacions.

Els experts alerten que és una excepcionalitat aquesta calor tan prematura, pròpia de juliol i agost, si bé tècnicament no pot considerar-se onada de calor. El canvi climàtic fa cada cop més freqüents les onades de calor, que poden convertir-se en un autèntic problema de salut pública perquè afecten molt la salut de les persones vulnerables, com gent gran i infants.

Més notícies
Incineradora de Sant Adrià de Besòs / Foto: Tersa
Investigada l’incineradora de Sant Adrià després d’una denúncia de Fiscalia
Notícia: Investigada l’incineradora de Sant Adrià després d’una denúncia de Fiscalia
Comparteix
El fiscal veu "mal funcionament" i "un greu risc per al medi ambient i la salut de les persones"
Bloc de pisos a Barcelona AJUNTAMENT DE BARCELONA
El districte de Barcelona on més ha pujat el preu de venda dels pisos
Notícia: El districte de Barcelona on més ha pujat el preu de venda dels pisos
Comparteix
Els preus a l'Eixample han pujat gairebé un 6%, segons el darrer índex de preus immobiliaris del portal Idealista
Una parella amb paraigües al centre de Barcelona | Jordi Play
ALERTA MÉTEO | Canvi de temps brusc a Barcelona
Notícia: ALERTA MÉTEO | Canvi de temps brusc a Barcelona
Comparteix
La calor del cap de setmana donarà pas a llamps i trons en dia feiner
Un creuer al port de Barcelona
Foment lamenta “l’ocurrència” de Colau de voler limitar els creuers
Notícia: Foment lamenta “l’ocurrència” de Colau de voler limitar els creuers
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona ha insistit en la necessitat de reduir l'impacte ambiental d'aquestes embarcacions sobre la ciutat i el veïnat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa