Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ALERTA MÉTEO | Canvi de temps brusc a Barcelona
  • CA

El pronòstic del temps a Barcelona alerta d’un canvi brusc en la meteorologia a la capital. La calor asfixiant d’aquest cap de setmana donarà pas a uns dies feiners molt menys estivals, amb llamps i trons i ruixats importants.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunta una baixada de les temperatures i gran probabilitat de precipitacions aquest dimecres i parcialment també dijous. La màxima se situaria en 21 graus i la mínima en 13 graus només, lluny dels gairebé 30 d’aquest diumenge migdia. D’altra banda, la probabilitat de pluja s’enfila fins a la categoria de “molt alta”, el que dóna a entendre que caldrà paraigües pràcticament segur.

La web internacional Weather, col·laboradora de Google, s’aventura amb un pronòstic per hores a més dies vista i també preveu que dimecres sigui un dia de carrers mullats. És més, la probabilitat de tempesta anirà a més a mesura que passi el dia: l’hora punta d’anar a treballar el risc de pluja supera el 60%, al migdia retrocedeix cap al 50% i torna a pujar a la tarda. El màxim risc es preveu al vespre, amb més d’un 90% de probabilitats de precipitació a partir de les 19h i fins quasi mitjanit.

Previsió del temps per dimecres 25 de maig de 2022 / Weather
Previsió del temps per dimecres 25 de maig de 2022 / Weather.com

L’horari de les pluges fa que dijous també quedi marcat per la pluja. Segons la mateixa font, de matinada seguirà caient un aiguat, ben bé fins que soni el despertador a la majoria de cases barcelonines. La resta de la jornada, en especial a partir de les 10h, el pronòstic suggereix paraigües plegats i guardats perquè ja no faran falta. Xàfec amb trons dimecres, doncs, i ruixats dispersos dijous.

Dilluns i dimarts continuarà la bonança actual, si bé els termòmetres es relaxaran una mica segons el Meteocat. Al migdia es podrà arribar a 24º o 26º, però la tònica general serà un ambient agradable de 21º. Ínfimes possibilitats de pluja els dos dies, abans de la tempesta prevista per dimecres.

El canvi brusc de temps arriba després d’un pic de calor històric en un mes de maig a Catalunya. La setmana passada ja va regnar la xafogor i els termòmetres van anar pujant dia rere dia, fins arribar al punt àlgid aquest cap de setmana. Arreu del país les temperatures han tocat sostre, inclòs l’Observatori Fabra de Collserola. Les màximes s’han situat per sobre dels 33ºC a bona part de la ciutat, amb 33,8ºC al Zoo i 33,4ºC al Raval. Però la més alta s’ha registrat al Tibidabo, on l’estació meteorològica ha marcat 34,2ºC. Es tracta d’un rècord en els 109 anys d’història de registres meteorològics de l’observatori. L’anterior marca es va establir el 31 de maig del 2001 amb 33,4ºC.

Els experts alerten que és una excepcionalitat aquesta calor tan prematura, pròpia de juliol i agost, si bé tècnicament no pot considerar-se onada de calor. El canvi climàtic fa cada cop més freqüents les onades de calor, que poden convertir-se en un autèntic problema de salut pública perquè afecten molt la salut de les persones vulnerables, com gent gran i infants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa