Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment lamenta “l’ocurrència” de Colau de voler limitar els creuers

L’espectacular “Wonder of the seas”, amb capacitat fins a 7.000 passatgers, tindrà port base a Barcelona. La notícia va tenir un gran ressò, perquè aquest gran vaixell arribat dels Estats Units després de diverses escales prèvies farà les seves rutes setmanals a la capital catalana durant tota la temporada alta. En total seran 25 sortides, tots els diumenges. Unes rutes que posen encara més el focus en el debat que viu la ciutat des de fa anys sobre la necessitat o no de limitar l’arribada de creuers per limitar l’impacte ambiental.

Dins del govern bipartit hi ha una divisió evident entre el PSC, partidari de donar ales a aquest turisme, i els Comuns -així com ERC, des de l’oposició-, de posar límits a aquest turisme. De fet, l’equip de Colau aposta per un visitant de més poder adquisitiu, que desembarqui a la ciutat perquè és l’origen o destí de la ruta i no només per fer-hi una parada de poques hores.

Colau vol limitar formalment l’arribada de creuers

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldessa de Barcelona ha tornat a insistir-hi i ha demanat per carta al Govern català, al Port de Barcelona i al ministeri de Foment reunions i una taula de treball formal per estudiar un límit diari als creuers que s’aturen a la capital. Quin ha de ser aquest límit? “No crec que jo arbitràriament hagi de dir un límit, el que em toca com a alcaldessa és fer un crit d’alerta”, ha dit.

Tot seguit, la patronal Foment del Treball ha respost amb contundèn ia, qualificant “d’ocurrència” la proposta. En un manifest de la seva comissió de turisme, l’entitat demana posar punt i final als debats “poc profunds” i els “mantres”, en referència a l’arribada de vaixells turístics. De fet, la patronoal d’empresaris assegura que les navilieres i el port de Barcelona ja treballen per retallar la contaminació i, en uns anys, arribar a ser neutres en carboni amb l’ús de combustibles nets i bateries elèctriques.

La patronal creu que les “receptes” que proposa l’actual govern municipal aposten pel “decreixement”, una teoria econòmica que consideren que “ataca frontalment l’estat del benestar i la distribució de la riquesa”.

“Admetem que som una ciutat turística, i que és un dels sectors que competeix en els rànquings mundials amb altres ciutats de gran envergadura. Gestionem aquest èxit d’una manera constructiva i treballem en aquells aspectes que puguem millorar, sempre conjuntament de la mà de les administracions i el sector”, reclama Foment.

Nou comentari

Comparteix