Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desmantellen una cuina il·legal sense assegurança a Nou Barris
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desmantellat una cuina il·legal que operava sense assegurança en un domicili de Nou Barris. L’operació policial va culminar amb la intervenció de prop de 200 quilos de menjar “de dubtosa procedència i conservació”, que principalment se subministraven a un bar de la zona.

La investigació policial va arrencar arran de les queixes de diversos veïns del mateix bloc de pisos on s’ubicava la cuina il·legal, al carrer de Cartellà del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. Segons informa Betevé, la pudor del menjar va ser el principal motiu que va fer sospitar els inquilins d’aquest immoble que en un dels domicilis s’hi podia estar manipulant aliments a gran escala sense els respectius permisos.

Els veïns van denunciar el cas a la policia, que el passat 16 de maig va realitzar una inspecció a l’habitatge del carrer Cartellà, on van trobar aliments que estaven sent emmagatzemats sense complir amb les mínimes condicions sanitàries.

Dos dies després de l’entrada al domicili, els agents del cos barceloní van escorcollar també el bar on es distribuïa el menjar, situat al pròxim carrer de Felip II. Els responsables del local no tenien l’assegurança de responsabilitat civil i operaven sense el preceptiu carnet de manipulador d’aliments. El bar tampoc complia amb el nombre màxim de taules permès per a la terrassa.

Front comú veïnal

La presència de cuines il·legals o fantasmes ha desfermat la polèmica en els últims anys a Barcelona. Els veïns afectats per aquests establiments s’han organitzat a través de les xarxes socials en grups com el de Veïns afectats cuines fantasma, on fan d’altaveu d’aquest tipus de denúncies per provar d’evitar que aquesta mena de projectes fructifiquin a la capital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa