Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva contra una plaga de rates una setmana després de denunciar-se
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha reaccionat a la denúncia que veïns de Gràcia van difondre la setmana passada, en què es queixaven d’una plaga de rates que campen en un solar a la vora d’una escola bressol. El consistori ha informat que ha iniciat una actuació per exterminar els rosegadors aquest dimarts, vuit dies després que una resident de la zona publiqués a les xarxes sociales un vídeo de les rates voltant per un solar ocupat per persones sense llar i que també corren pels voltants, al carrer Jaén.

“Patim una plaga de rates provinents del solar ocupat del número 10. S’ha denunciat al 112 i a Sanitat de Barcelona però és un solar privat i s’ha de presentar instància”, va explicar Anna Manso en el seu compte de Twitter la setmana passada. La mateixa veïna va lamentar que l’oficina d’atenció ciutadana no els oferia hora per atendre’ls fins al 10 de juny.

Al final, però, l’Ajuntament de Barcelona ha reaccionat abans que els veïns presentin la queixa de forma presencial a l’oficina municipal. El consistori ha explicat que ha començat a matar les rates del solar ocupat al carrer de Jaén en una actuació “amb caràcter subsidiari i de manera urgent”, informa Europa Press. El descampat és propietat d’un fons d’inversió i és pròxim a la llar d’infants Anxaneta.

L’Ajuntament ha detallat que ha programat portar a terme un pla de xoc durant el mes de maig i una fase amb revisions setmanals fins a principis de juliol per aconseguir la “desratització del solar”.El consistori ha informat que l’actuació s’ha iniciat aquest dimarts atès que disposa de l’autorització dels ocupants del solar per entrar-hi i intervenir-hi.

Una molèstia que sovinteja

La molèstia per la presència de rates és un problema que emergeix de tant en tant a diferents punts de Barcelona. L’estiu passat, les rates a la ciutat van protagonitzar debats polítics a l’Ajuntament, després que ERC denunciés amb imatges com proliferaven aquests animals en diferents punts de la ciutat. “Ni s’han planificat les plagues de rates i paneroles, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme”, va denunciar aleshores el grup municipal. L’alcaldessa Ada Colau va reconèixer que la ciutat tenia un problema amb el control de plagues.

Sobre la plaga que va trascendir la setmana passada a Gràcia, l’Ajuntament va subratllar que no podia intervenir sense una instància que li reclamés actuar. El solar on hi ha les rates està ocupat des fa fa un any per tres o quatre famílies. Els veïns també es queixen de sorolls i de brutícia al descampat.

Per la seva banda, l’Agència de Salut Pública de Barcelona -encarregada de la vigilància i del control de múrids en espais públics de la ciutat- assegurava l’estiu passat que, en comparació al 2020, no s’havia registrat un increment del nombre d’incidències per plagues de rates als carrers de la ciutat. L’òrgan depenenent de l’Ajuntament va precisar que es van comunicar 1.995 incidències per presència de rates des del gener fins al setembre de 2020. Enguany se n’han comunicat 1.982 durant el mateix període.

Més notícies
Bloc de pisos a Barcelona AJUNTAMENT DE BARCELONA
El districte de Barcelona on més ha pujat el preu de venda dels pisos
Notícia: El districte de Barcelona on més ha pujat el preu de venda dels pisos
Comparteix
Els preus a l'Eixample han pujat gairebé un 6%, segons el darrer índex de preus immobiliaris del portal Idealista
Recreació de com serà el nou carril bici AJUNTAMENT
Quatre barris estaran connectats per un carril bici
Notícia: Quatre barris estaran connectats per un carril bici
Comparteix
De Sant Andreu a l'Eixample, passant per la Sagrera i Sant Martí, serà possible abans de finals d'any
El pilot alemany Sebastian Vettel al circuit Silverstone / Foto: Europa Press - BradleyCollyer/PA Wire/dpa
Li roben la motxilla a Sebastian Vettel i en segueix el rastre per GPS
Notícia: Li roben la motxilla a Sebastian Vettel i en segueix el rastre per GPS
Comparteix
El pilot de Fórmula 1 ha estat víctima d'un robatori davant de l'hotel on s'allotjava a Barcelona
Peces de roba en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona
Canvis d’armari amb roba gratis: 19 punts d’intercanvi a Barcelona
Notícia: Canvis d’armari amb roba gratis: 19 punts d’intercanvi a Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament proposa un sistema de punts bescanviables per fomentar l'adquisició de productes de segona mà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa