Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Plaga de rates en un solar a tocar d’una escola bressol
  • CA

L’estiu passat, les rates a la ciutat van protagonitzar debats polítics a l’Ajuntament, després que ERC denunciés amb imatges com proliferaven aquests animals en diferents punts de la ciutat. “Ni s’han planificat les plagues de rates i paneroles, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme”, va denunciar aleshores el grup municipal. I l’alcaldessa va reconèixer que la ciutat tenia un problema amb el control de plagues.

Ara les rates campen en un solar que hi ha a Gràcia, al carrer de Jaén número 10, i que està a tocar d’una escola bressol, l’Enxaneta. Com denuncia amb vídeos a xarxes socials una veïna, Anna Manso, “els veïns patim plaga de rates provinents del solar ocupat del n° 10. S’ha denunciat al 112 i a Sanitat de BCN però és un solar privat i s’ha de presentar instància. Demà trucaran de l’OAC i presencialment la primera hora és pel 10 de juny”, lamenta aquesta veïna sobre els tràmits que cal seguir.

Sense instància, l’administració no hi pot actuar. El solar on hi ha les rates està ocupat des fa fa un any per tres o quatre famílies, i és propietat d’un fons d’inversió. De resultes de l’ocupació, els veïns també pateixen molèsties de soroll i de brutícia.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona, que s’encarrega de la vigilància i control de múrids en espais públics de la ciutat, assegurava aquest estiu que en relació al 2020, no s’havia produït un augment del nombre d’incidències a la via pública”. I posava xifres: des del gener fins al setembre de 2020 es van comunicar 1.995 incidències per presència de rates, i enguany se n’han comunicat 1.982 durant el mateix període.

Tot i així, el consistori va decidir incloure un pla especial de control de plagues amb l’objectiu de netejar Barcelona en profunditat. Pel que fa a les plagues, el consistori va optar per ampliar i intensificar la vigilància de les zones de risc d’afectació i les zones problemàtiques detectades, amb una actuació prioritària i específica en 10 punts dels 10 districtes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa