Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El saldo policial del Mobile: més delictes que a 2021 i menys que a 2019
  • CA

Coincidint amb el tancament del Mobile World Congress (MWC), els Mossos d’Esquadra han informat de les actuacions que han efectuat durant els quatre dies del congrés tecnològic a la Fira de la Gran Via. La conclusió corre en paral·lel a l’increment d’assistència que el certamen ha experimentat: de la mateixa manera que el nombre de visitants ha superat els 60.000 visitants però s’ha quedat lluny d’igualar el rècord de 109.000 congressistes de 2019, els delictes comesos dins del recinte ha pujat respecte 2020, tot i que continuen força per sota dels que es van registrar l’últim any abans de la irrupció de la pandèmia.

Els Mossos han informat que s’han identificat 31 fets delictius perpetrats entre el passat dilluns i aquest dijous, “un 91% dels quals han estat furts”, ha precisat el cos. L’any passat, amb una edició deslluïda per la Covid i que només en part va ser presencial, es van documentar 13 delictes i un 84,6% van ser robatoris. En canvi, els delictes dins del recinte firal van enfilar-se fins als 139 a 2019. L’any següent, el 2020, el Mobile es van cancel·lar de forma preventiva davant del temor a l’expansió dels contagis de coronavirus diagnosticats a la Xina, com al final va ocórrer.

Enguany, els Mossos han practicat 17 detencions al Mobile. Tot i que és una proporció elevada respecte el nombre de delictes quantificats, són menys que les 27 persones arrestades en l’edició de 2019. En el certamen dels darrers dies, els Mossos van detenir un individu que lluïa un vestit per intentar fer-se passar per un congressista més, però va fer saltar les alarmes quan els vigilants el van enxampar saltant una tanca per esquivar el control d’entrada. La policia va comprovar que acumulava 35 antecedents delictius, la majoria per delictes de furt.

Els Mossos han afegit que l’ús de drons que han sobrevolat els voltants de la Fira de la Gran Via han sigut “clau per a la tasca policial”. La policia va estrenar la unitat d’aparells aeris en la passada edició de 2021.

Més notícies
La furgoneta que la Guàrdia Urbana ha aturat per circular amb sobrepès / GUB
Retirada una furgoneta que circulava amb gairebé 2.000 quilos de sobrepès
Notícia: Retirada una furgoneta que circulava amb gairebé 2.000 quilos de sobrepès
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha immobilitzat el vehicle, que superava el pes permès en més d'un 50%
La zona d'andanes i de vies de l'estació de França / Jordi Play
Viatges gratuïts en tren perquè refugiats ucraïnesos arribin a Barcelona
Notícia: Viatges gratuïts en tren perquè refugiats ucraïnesos arribin a Barcelona
Comparteix
Renfe ofereix bitllets als exiliats perquè arribin fins a la capital catalana i, des d'aquí, es desplacin a altres destins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa