La variant òmicron de la Covid-19 ha deixat tota mena de rècords estadístics. A Barcelona, la setmana del 17 al 23 de gener, per exemple, es van registrar 45.000 casos diagnosticats del virus, una xifra que no s’havia registrat des de l’inici de la pandèmia. De fet, el 17 de gener l’Agència de Salut Pública va comunicar més de 8.500 casos, el registre més alt de tota la sèrie històrica. 

Va ser el pic de la sisena onada, i des d’aleshores, Barcelona ha començat a doblegar una corba que a hores d’ara es troba en caiguda lliure. Fent una mitjana de tot el mes de gener, cada dia es van comunicar 5.200 casos a Barcelona, mentre que al febrer són 1.100. És a dir, que en cinc setmanes s’ha produït un descens mitjà del 25% setmanal de la incidència del virus entre els barcelonins. Hi ha un grup d’edat en què la incidència ha caigut molt per sobre de la mitjana, i és el grup de zero a nou anys, amb una reducció del 42 % l’última setmana, després que el gener passat es disparés la incidència en aquest grup d’edat, on només el 10% té la pauta completa.

Un infant, acompanyat d'un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)
Un infant, acompanyat d’un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)

De fet, a mitjans de febrer els deu districtes de la ciutat ja van doblegar la corba de la Covid-19: els contagis actuals són entre sis i set vegades menors que els registres màxims de gener.

Pel que fa a les xifres acumulades des de l’esclat de la pandèmia, en data 28 de febrer de 2022 s’han registrat a la ciutat 518.845 casos positius diagnosticats i s’han produüt 7.973 morts, segons els registres del Departament de Salut. També hi ha 271 pacients ingressats, dels quals, 169 es troben a la unitat de cures intensives.

I pel que fa al percentatge de població vacunada amb la pauta completa, ascendeix al 79,8% dels barcelonins (es considera pauta completa dues dosis, o una monodosi en el cas de Janssen), i el 48% dels ciutadans tenen la tercera dosi posada.

Nou comentari

Comparteix