Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 32% dels barcelonins ja tenen la tercera dosi de la vacuna anti-Covid
  • CA

El 35% de les dones i 28% dels homes de la ciutat de Barcelona -un 32% tenint en compte els dos sexes- ja han rebut la dosi de reforç, segons les darreres dades de l’informe de vigilància de la Covid-19 a la ciutat. A més, el 86% de la població de Barcelona més gran de 12 anys ha rebut la pauta completa de 2 dosis de vacunació, i es reforça la cobertura en la franja d’edat més elevada de la població.

Si comparem les dades de vacunació de Barcelona amb les de Cataluunya, els barcelonins estan una mica per sobre de la mitjana. I és que un 76,8% de la població catalana té la pauta completa de vacunació i el 30,9% tenen la cobertura amb la dosi de record. A més, els menors de 12 anys ja tenen un alt percentatge de vacunació de la primera dosi des que es va obrir la franja aquest mes de desembre.

Pel que fa als nous casos detectats a Barcelona, l’informe constata que els nous casos augmenten sobretot les últimes setmanes, arribant a pics molt importants i on la majoria de nous casos tenen entre 15 i 54 anys. Per franges d’edat, entre el 2 i el 9 de gener s’han detectat 1.422 casos en persones de més de 75 anys, 4.800 entre els 25 i els 34 anys, 2.915 entre els 15 i els 24 anys, 5.075 positius entre persones de 25 a 34 anys, i entre els 35 i els 64 anys s’ha disparat la xifra fins als 12.596 casos positius.

Un infant, acompanyat d'un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)
Un infant, acompanyat d’un professional sanitari, pendent de vacunar-se contra la Covid-19 / Eli Don (ACN)

L’informe també constata que les xifres del total de persones hospitalitzades i a les UCIs augmenten (estan a un 59% d’ocupació) entre el 2 i el 9 de gener del 2022, i conclou que “és molt important seguir amb les mesures de prevenció individual i col·lectives. Cal tenir clara la importància d’estar vacunat i, per tant, ho recordem a totes les persones que no ho hagin fet”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa