Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sector tecnològic, la vacuna més eficaç de Barcelona contra la pandèmia
  • CA

La dinovena edició de l’Observatori de Barcelona, que elaboren conjuntament la Cambra de Comerç i l’Ajuntament, ha tret una conclusió molt clara: Barcelona és líder en innovació i sostenibilitat, especialment en un sector que és clau per assolir un creixement econòmic inclusiu. “El sector tecnològic està en expansió a Barcelona, no només és el que ha resistit millor l’impacte pandèmia, sinó que l’ha aprofitat per rellançar el seu potencial. En aquest sentit, Barcelona avui és un hub tecnològic reconegut internacionalment i a més té la capacitat de generar i retenir talent”, ha remarcat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en el marc de la presentació dels resultats de Observatori Barcelona, que elaboren conjuntament la Cambra de Comerç i el consistori. De fet, l’arrencada del MWC marca “un punt d’inflexió en aquesta recuperació de l’economia de la ciutat”, ha afegit la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca. I és que Barcelona és la tercera ciutat preferida d’Europa per instal·lar una startup, i la setena ciutat en atracció d’inversions tecnològiques -fa un any ocupava la posició 16-, amb 1.500 d’euros atrets el 2021.

“Apostem per un model econòmic d’alt valor afegit per a la ciutat. La confiança i la bona imatge que projecta Barcelona a nivell internacional reforça aquesta línia, i l’ecosistema tecnològic té un gran potencial a Barcelona i a Catalunya. Per això volem que Barcelona sigui essent amfitriona d’esdeveniments com el MWC, que ens aporten valor afegit”, ha afegit la presidenta de Cambra, que ha fet una crida a les institucions i empresaris per trobar la manera de retenir el certament, que finalitza contracte el 2024. De fet, Barcelona és la desena ciutat més atractiva per treballar-hi els experts digitals.

L’informe conclou que la ciutat ha mostrat durant el 2021 “una gran resiliència, socialment cohesionada i líder en innovació i sostenibilitat, que compta amb una gran capacitat per atraure talent tecnològic, un talent que permet una sortida més ràpida de crisis com les que hem viscut”. L’Observatori Barcelona 2021 dibuixa una ciutat “preparada per aprofitar les grans oportunitats que tenim en la sortida de la postpandèmia, gràcies a la capacitat d’atracció d’inversions, bon posicionament internacional i accés als fons next generation”, ha concretat Jaume Collboni, que a més ha assegurat que Barcelona “és la ciutat de l’Estat que més ocupació ha creat durant el 2021, amb les millors dades dels darrers quinze anys”.

Ara bé, també hi ha indicadors que posen en alerta la ciutat. El cost de la vida s’encareix a Barcelona el 2021, sense afectar, segons l’informe, la seva competitivitat entre les principals ciutats europees, alhora que manté preus competitius de l’espai productiu en el context europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa