Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Viatges gratuïts en tren perquè refugiats ucraïnesos arribin a Barcelona
  • CA

Renfe ofereix bitllets gratuïts des d’aquest dijous a refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra perquè puguin arribar a Barcelona. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha explicat que la capital catalana farà les funcions de punt d’arribada dels exiliats i d’enllaç perquè es desplacin a qualsevol punt de l’Estat espanyol o de França on vulguin establir-se mentre s’allarga la invasió russa al país de l’est d’Europa.

La companyia ferroviària organitzarà l’operativa a Barcelona, que es configura a manera de hub o centre de connexió per rebre els refugiats. A aquesta terminal arriben els trens transfronterers d’Elipsos (nom comercial de la societat Renfe-SNCF en Cooperació), que comuniquen França amb Espanya i que també són gratuïts per als refugiats ucraïnesos.

Un cop a Barcelona, els refugiats podran prendre qualsevol tren de Renfe i continuar el seu viatge al destí pel qual optin a la resta de l’Estat o de França. Per poder beneficiar-se de la gratuïtat dels trens de Renfe, els ciutadans ucraïnesos que ho desitgin hauran de portar un passaport o document d’identitat i presentar-lo en els punts de venda de la companyia ferroviària, als centres de servei o a les taquilles de les estacions.

Les mesures per facilitar l’acollida de ciutadans ucraïnesos que han hagut d’abandonar casa seva per la guerra s’encadenen alhora que es succeeixen les sancions i els gestos per aïllar les autoritats russes. Després d’instar als auditoris municipals a desprogramar les actuacions d’artistes russos que no condemnin la invasió, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous que trenca les relacions amb el consulat rus a la capital catalana. El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que el consistori cessa tot contacte amb la legació “fins que es restableixi la pau a Ucraïna”. Al llarg de la darrera setmana, veïns ucraïnesos de Barcelona han protestat contra la invasió davant de la seu diplomàtica, situada a la zona alta de la ciutat.

Més notícies
Escombriaires pujats a la part posterior del camió de la brossa per fer la recollida selectiva porta a porta / Carlota Serarols
La bonificació en la recollida de residus porta a porta arriba a Sarrià
Notícia: La bonificació en la recollida de residus porta a porta arriba a Sarrià
Comparteix
L'Ajuntament vol reduir un 30% la taxa de recollida de deixalles als veïns que reciclin la fracció orgànica
El iot 'Dilbar', atracat al Port de Barcelona / Chris Couderc / Flickr
Un iot rus de luxe habitual a Barcelona, requisat per la guerra d’Ucraïna
Notícia: Un iot rus de luxe habitual a Barcelona, requisat per la guerra d’Ucraïna
Comparteix
El 'Dilbar' és propietat del multimilionari Alisher Usmanov, sancionat arran de l'atac ordenat per Putin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa