Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un iot rus de luxe habitual a Barcelona, requisat per la guerra d’Ucraïna
  • CA

Un iot rus de luxe que fa escala amb freqüència al Port de Barcelona, el Dilbar, ha sigut requisat a Alemanya a causa de la guerra d’Ucraïna. L’embarcació pertany a l’empresari multimilionari rus Alisher Usmanov, a qui la Unió Europea va sancionar dilluns passat. La incautació és fruit de les sancions imposades per la comunitat internacional a autoritats i oligarques russos com a resposta a la invasió unilateral d’Ucraïna ordenada pel president Vladimir Putin, segons ha informat Forbes.

El Dilbar és un vaixell que ha atracat els últims anys al Port Vell, ha explicat Crónica Global. El iot va amarrar a la capital catalana el 2018, el 2019 i la més recent, el 2021. Que l’embarcació, valorada en 545 milions d’euros, freqüentés la ciutat s’interpretava com una bona notícia per a l’economia de la ciutat. En paral·lel, el Port de Barcelona ha informat aquest dijous que ha avisat a l’Estat de la presència d’un amarrador rus en les seves insta·lacions, vinculat als interessos estratègics del govern de Putin.

El vaixell d’Usmanov es trobava a la drassana del port alemany d’Hambrug, on s’estava reformant. El iot hi era des de l’octubre passat. Arran de la confiscació, els treballs de reparació s’han aturat.

L’ordre de decomís s’ha notificat després que la Unió Europea sancionés Usmanov el dilluns passat, pocs dies després de l’inici de l’ofensiva militar de les tropes russes a Ucraïna. Usmanov acumula participacions en l’empresa de mineral de ferro i acer Metalloinvest i la firma d’electrònica de consum Xiaomi. També va invertir en Facebook i, entre altres negocis, va comptar amb accions d’equips de futbol anglesos, com l’Arsenal. A més, ha renunciat a presidir la Federació Internacional d’Esgrima.

Usmanov va adquirir el Dilbar per uns 600 milions de dòlars el 2016. La naviera que el va construir, Lürssen, el va definir com “un dels iots més complexos i desafiants mai construïts, tant pel que fa a dimensions com a tecnologia”. El Dilbar pesa 15.917 tones i es considera el iot de motor més gran del món per tonatge brut. Que estigui dotat de la piscina més gran mai instal·lada és només un dels luxes espatarrants amb què es dota l’embarcació. A més, compta amb dues pistes d’helicòpter, una sauna, un saló de bellesa i un gimnàs. La seva tripulació acostuma a sumar 96 treballadors.

Més notícies
Els Gegants del Pi, en una imatge d'arxiu / Ajuntament
El sorprenent significat de la cançó ‘El gegant del Pi’
Notícia: El sorprenent significat de la cançó ‘El gegant del Pi’
Comparteix
La cançó popular amaga al·lusions a dos episodis destacats de la història de Barcelona
Una imatge d'arxiu de les portes del recinte del Mobile World Congress / ACN
Fira de Barcelona celebra la “tornada a la normalitat i l’èxit” del Mobile
Notícia: Fira de Barcelona celebra la “tornada a la normalitat i l’èxit” del Mobile
Comparteix
La GSMA declara que l'esdevenment ha rebut més de 60.000 assistents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa