Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau envia un missatge a Putin des de la rua de carnaval
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aprofitat la rua de carnestoltes per enviar un missatge al president de Rússia, Valdimir Putin, enmig dels combats oberts a la Ucraïna envaïda per ordre unilateral del Kremlin. Disfressada amb un barret i una màscara veneciana, Colau ha acompanyat un dels seus fills en la comparsa del barri de la Sedeta i tots dos han exhibit el mateix cartell fet a casa, amb un missatge inequívoc: “No volem guerra”.

Colau ha compartit alguners fotografies i vídeos de la desfilada del carnaval al seu compte d’Instagram, una de les xarxes socials on es manté activa per difondre el seu discurs i pregonar les accions de l’Ajuntament de què presumeix. “Pirates i venecianes unides contra la guerra”, ha escrit Colau sota les imatges en què apareix emmascarada i amb el seu fill a collibè, amb barba i barret de pirata i aixecant ben amunt la pancarta pacifista. En la mateixa publicació, l’alcaldessa adreça un missatge directe al mandatari rus: “Reclamem a Putin que aturi la invasió i deixi de bombardejar”.

Ada Colau, amb un dels seus fills que llueix una pancarta contra la guerra a Ucraïna / Instagram
Ada Colau, amb un dels seus fills que llueix una pancarta contra la guerra a Ucraïna / Instagram

En altres imatges que ha penjat, l’alcaldessa mostra les pancartes que ha ajudat el seu fill a escriure i pintar abans que tots dos s’hagin sumat a la desfilada, on s’han arrencat a ballar. “Putin, no matis” i “Volem pau”, es llegeix a altres dos cartells.

El missatge que l’alcaldessa ha difós aquest dissabte al vespre d’una forma més desenfadada coincideix amb el pronunciament solemne que, envoltada per tots els regidors al Saló de Cent en una imatge d’inusual unitat, va fer pública divendres per escenificar la condemna unànime de l’Ajuntament de Barcelona amb l’atac rus a Ucraïna. La declaració institucional del consistori recorda que “Barcelona és una ciutat de pau que sempre ha dit No a la guerra i per això ara fa una crida “al diàleg” i a “treballar amb celeritat per una solució diplomàtica que posi fi a una invasió que ja ha causat el patiment de milions de persones”.

L’Ajuntament de Barcelona també ha mostrat la seva solidaritat i suport a la comunitat ucraïnesa afincada a Barcelona, formada per més de 5.300 residents. Els ucraïnesos s’han manifestat des de l’inici de l’ofensiva russa davant del consulat rus i al centre de Barcelona per exigir la fi de la invasió, la intervenció europea per fer revertir l’atac i, alhora, protestar contra Putin. Ciutadans russos de Barcelona també han sortit al carrer contra el màxim dirigent del seu país. En paral·lel, l’Ajuntament s’ha ofert a acollir a la ciutat tants refugiats ucraïnesos “com facin falta”.

Més notícies
Desnonament de la Fàtima El Mesnani i els seus quatre fills, menors d'edats, el 4 de febrer de 2022 / Cedida
L’escola que combat el desnonament d’alumnes: el cas del Cavall Bernat
Notícia: L’escola que combat el desnonament d’alumnes: el cas del Cavall Bernat
Comparteix
"Aquestes situacions d’inestabilitat generen molta angoixa als nuclis familiars", denuncia el centre escolar
El pianista Denis Matsuev, a la dreta, condecorat pel president rus, Vladimir Putin / Press-office of the President of the Russian Federation / Wikimedia Commons
El Palau de la Música veta un pianista rus per la guerra a Ucraïna
Notícia: El Palau de la Música veta un pianista rus per la guerra a Ucraïna
Comparteix
Suspèn el recital que Denis Matsuev anava a oferir el 5 de març i el substitueix per un músic andalús

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a febrer 27, 2022 | 12:01
    Anònim febrer 27, 2022 | 12:01
    La Colau per sortir als diaris acabarà organitzant una nova"Division Assul" per anar a combatre els russos (ella es quedarà a Barcelona, però)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa