Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Russos i ucraïnesos, contra Putin a Barcelona: “És un criminal de guerra”
  • CA

Ciutadans ucraïnesos i russos s’han congregat en dues manifestacions diferents aquest matí a dos punts del centre de Barcelona, amb un sol missatge: demanar la fi de la guerra a Ucraïna i protestar contra el president rus, Vladimir Putin. Tot i que les concentracions no han confluït, els lemes han sigut similars i han estat unànimes les mostres de dol per la destrucció i les morts que l’atac unilateral ordenat pel Kremlin ha provocat al país envaït.

Al voltant d’un miler de persones -moltes d’elles d’origen ucraïnès- s’han congregat al migdia a la plaça Catalunya, mentre que un grup de ciutadans russos ho han fet a la plaça Universitat. Tot i que els manifestants russos protestaven també contra la guerra i contra Putin, els cossos de seguretat els ha aconsellat que no es desplacessin fins a la plaça Catalunya per evitar errors d’interpretació i que els manifestants ucraïnesos els confonguessin amb esvalotadors. Les persones que han secundat la convocatòria de la plaça Universitat duien banderes de Rússia i també d’Ucraïna.

Els russos presents a Universitat han donat mostra de la seva oposició al govern de Putin i l’escalada bèlica que ha encès l’est d’Europa. “Rússia no és Putin. Rússia està contra la guerra. Putin és un criminal de guerra”, ha etzibat una ciutadana russa, Iuri, en declaracions a Catalunya Ràdio. La mateixa manifestant ha afegit que és “inadmissible” que “en ple segle XXI, un president que no és electe declari en nom de tot el poble una guerra contra un país veí i germà”.

Per la seva banda, els ucraïnesos han recorregut Rambla avall amb consignes a favor de la pau i contra la invasió russa i s’han desplaçat fins a la plaça de Sant Jaume. Alguns russos els han fet costat. Els manifestants han demanat pau i han reclamat a Europa que es “desperti” i que “no es quedi de mans plegades davant el conflicte”. Els assistents han lluït pancartes on es podia llegir “No a la Guerra”, “Putin treu les mans d’Ucraïna” o fins i tot un cartell que havia fet una nena demanant: “Ajudeu a la meva àvia”. Alguns manifestants han assegurat que tenen intenció d’acampar per demanar que Europa intervingui en el conflicte.

Més notícies
Una infermera dona el biberó a un nadó de la unitat de neonats de l'Hospital Clínic, totd dos disfressats de barrufets / Francisco Àvia / Hospital Clínic de Barcelona
VÍDEO i FOTOS | Els barrufets de la sala de neonats de l’Hospital Clínic
Notícia: VÍDEO i FOTOS | Els barrufets de la sala de neonats de l’Hospital Clínic
Comparteix
Els nadons i el personal de la unitat de neonatologia del centre barceloní es disfressen per Carnestoltes
Prefectura de Policia Nacional espanyola a Via Laietana ACN
Madrid es nega a informar sobre el cost i les funcions de Via Laietana
Notícia: Madrid es nega a informar sobre el cost i les funcions de Via Laietana
Comparteix
També veta preguntes de JxCAT al Congrés sobre els objectius i tasques de la seu central de la Prefectura de Policia Nacional a Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiko a febrer 26, 2022 | 15:15
    Kiko febrer 26, 2022 | 15:15
    Milers de civils han mort a la República de Donetsk a causa dels bombardejos de l´exèrcit d´Ukraina, si s´ha de parlar de crims de guerra, comencem per aquí, Rusia a anat a acabar la guerra, no pas a comencarla, la guerra ja existia a Ukraina contra la República de Donetsk.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa