Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Madrid es nega a informar sobre el cost i les funcions de Via Laietana
  • CA

Quant costa mantenir operativa la Prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana, tant pel que fa al personal com al manteniment de les instal·lacions? Si vostè ho vol saber, consulti els pressupostos generals de l’Estat, on hi trobarà partides assignades, que en cap cas han de ser les realment executades. Aquesta és la resposta que ha obtingut la diputada de JxCAT al Congrés espanyol Míriam Nogueras, després que el desembre passat registrés una bateria de preguntes al govern espanyol sobre la Prefectura. La resposta, en concret, un enllaç al BOE, on estan penjats els pressupostos.

Per contra, el govern de Pedro Sánchez ha vetat una pregunta de la juntera: “Quines són les funcions i els objectius determinats que es duen a terme a la seu central de la Prefectura de la Policia Nacional a Catalunya? Quin ha estat el nivell de compliment d’aquests objectius i funcions el 2021?”. El breu escrit de resposta a totes les preguntes registrades, a banda de l’enllaç al BOE, inclou només un apunt que és estrictament polític: “Com s’ha indicat en diverses ocasions, el govern considera idònies les instal·lacions de la seu central de la Prefectura Superior de Policia Nacional de Catalunya, des de la qual es presta un servei públic a la ciutadania”.

En conversa amb el TOT Barcelona, Nogueras assenyala que la negativa de Madrid a informar sobre els costos i les funcions de Via Laietana “són un exemple més que som un territori ocupat”, i denuncia que l’Estat continua “trepitjant els catalans”: “La comissaria ha de tenir l’ús que decideixin els catalans, i en aquest cas hi ha una majoria política i social que reivindica que es transformi en un centre de memòria”.

La prefectura de Via Laietana, punt de protestes de molts ciutadans
La prefectura de Via Laietana, punt de protestes de molts ciutadans

“Quan al govern més progressista de la història li demanes quant diner públic costa mantenir aquesta estafa, et diuen que et miris tu la partida de pressupostos, quan ni tan sols els compleixen. Què he de mirar, el que han pressupostat? El que han gastat? Els extres?”, lamenta la diputada de JxCAT.

Més notícies
Plaça de la Trinitat Vella / Ajuntament de Barcelona
On aconseguir pilotes d’escuma de franc per jugar en un parc de Barcelona
Notícia: On aconseguir pilotes d’escuma de franc per jugar en un parc de Barcelona
Comparteix
Cinc establiments col·laboren en la campanya per estimular el joc en una plaça de la Trinitat Vella
Recreació del passeig amb què s'ampliarà el parc de les Glòries / Ajuntament de Barcelona
El parc de Glòries s’estén amb un passeig sobre els túnels de la Gran Via
Notícia: El parc de Glòries s’estén amb un passeig sobre els túnels de la Gran Via
Comparteix
Es desplegaran zones verdes, carrils bici i jocs infantils que connectaran diversos barris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa